Tervetuloa Säynämöön

Säynämön loma- ja kurssikeskus sijaitsee Heinävedellä kauniin Heinäveden reitin varrella. Säynämö tarjoaa majoitusta mökeissä tai huoneissa, teltta- ja asuntovaunupaikkoja sekä laituripaikan vierasvenesatamassa.

Täällä suomalainen järvimaisema on kauneimmillaan; luonnon rauhaa, kirkkaat uintivedet, hyvät kalavedet ja puhtaat marja- ja sienimetsät. Säynämössä saat nauttia myös puulämmitteisen rantasaunan pehmeistä löylyistä.

Säynämöstä p
Säynämön laivarannasta alkaa Heinäveden reitin mielenkiintoisin osa Koukunpolvineen, kanavineen ja kapeikkoineen. Niihin voi tutustua nousemalla Säynämön laiturista reittilaivaan Savonlinna-Kuopio. Lähellä sijaitsee myös Koloveden kansallispuisto.

Säynämö on avoinna 16.6.-6.8.2017

Säynämöstä päärakennus ja laituri p

Säynämö on avoinna majoittuville, telttailijoille, veneilijöille.

1-4 h mökit kannattaa varata ajoissa. Myös huone-, vene-, teltta- ja asuntovaunupaikkoja.

Kahvilasta voi ostaa virvokkeita. Majoittujien käytössä on keittokatos, vessat, suihku ja sauna. Säännöllistä ateriapalvelua ei ole. Aterioita on saatavana tilauksesta ja tapahtumien aikana.

.

Palvelut ja majoitus

Säynämö ja avioparileiri pieni

Säynämössä on mökki- ja aittamajoitusta, teltta- ja asuntovaunupaikkoja, vierasvenesatama, puulämmitteinen sauna ja kioskin palvelut. Vuokrattavana kirkkoveneitä ja soutuveneitä. Säynämö palvelee myös Koloveden kansallispuiston retkeilijöitä.

Aitoissa ja mökeissä on majoitustilaa noin 80 hengelle. Luento- ja ryhmätiloja on 20-90 hengelle.

Hinnasto.

Säynämön tapahtumia

• 18.6. klo 13 Kesäkauden avajaiset, Mukana Leena ja Pentti Rissanen
  • 23.6. klo 18 Säynämön juhannusaatto, Juhannusjuhla Ankkurikappelissa. Mukana pastori Karoliina Mustonen, kanttori Sauli Rissanen, Veli-Pekka Hartikainen sekä Leena ja Pentti Rissanen. Illalla kokko rannassa. Makkaranpaistoa. Kahvia.
  • 28.6.–2.7. Heinäveden musiikkijuhlat Kuorokonsertti sunnuntaina
  •  2.7. Ankkurikappelissa.
  • 8.7. Laivanpassuulauantai Heinävedellä, Laiva pysähtyy Säynämön laiturissa klo 16. Tarjolla kahvia ja pullaa.
  • 9.7. klo 13 Kesämessu, Eero Kuikanmäki
  • 12.–16.7. Heinäveden helluntaiseurakunnan lastenleiri
  • 16.7. klo 13 Kesämessu, Eero Kuikanmäki
  • 29.7. klo 19 Kirkastusjuhlien seurat ja ehtoollinen, Reijo Toivanen, Terhi Rajala, Veli-Pekka Hartikainen, Tuula Hakkarainen
  •  6.8. klo 13 Kesämessu ja kesäkauden päätös, Eero Kuikanmäki

Briefly in English

Warm welcome to Säynämö!

Säynämö-päärakennus p

Since 1963 Säynämö has served holiday makers in this beautiful part of Finland by the Heinävesi  Water Route, a  national heritage landscape.

The area of Säynämö consists of 30 hectares of land. Many of the buildings are old log houses moved here from the surrounding area. The oldest building is over 200 years old.

For those coming by their own boat in the guest harbor there are four overnight places for boats as well as  buoys and places by shore to fasten the boat. Electricity is available both to boats and caravans. Visitors can wash laundry and have a sauna or a shower. Sauna can be booked in advance by phone. There are also several places for making open fire by the lake.

A kiosk serves visitors daily offering sweets, ice-cream, coffee, stamps etc.

Canoes, kayaks and rowing boats are available for rent as well as larger rowing boats for 17 or 9 people.

For more information:

+ 358 (0) 40 576 4412
saynamo@sana.fi

Säynämö
Sompasaarentie 42
79700 Heinävesi

Säynämö is open Jun 16 - August 6, 2017.

What to see in the area:

• Heinävesi  centre and Church
  • Kerman Savi  factory outlet, ceramics
  • Valamo and Lintula Monasteries
  • Varistaipale, Karvio and Kerma  canals
  • Varistaipale museum
  • Kolovesi National Park: narrow water ways, steep cliffs, untouched nature,  Saimaa seals may also be spotted in the water
  • you can also step onboard an inland water ship sailing by daily on  the Savonlinna - Kuopio route. It stops at  Säynämö's own pier.  A tour on one of these ships is an unforgettable experience - you can admire the beauty of the nature and versatile water route with hundeds of islands.

Info on the area:

www.heinavesi.fi
Heinävesi Tourist info:
tel. +358 (0) 40 719 1919
matkailutoimisto@heinavesi.fi

Nearest towns: Heinävesi, Kuopio, Savonlinna and Joensuu

Säynämö is one of the five recreation centers run by Logos Ministries in Finland, an organization active within the Lutheran Church of Finland. The organization has ministry among all age groups and it works in co-operation with local parishes.