KRS Jyväskylässä

Tällä sivulla näet Jyväskylän tapahtumat ryhmiteltynä erilaisten kokonaisuuksien mukaan. Näet samat tapahtumat kalenterimuodossa tästä linkistä.

Toimimme yhteistyössä mm. Jyväskylän seurakunnan kanssa.
Tervetuloa mukaan!

Naisia kaivolla -illat

Keskeneräisten naisten hoitavaa yhdessäoloa. Kahvi- ja teetarjoilu kera suolaisten ja makeiden
herkkujen klo 18.00, ohjelma klo 18.30, osallistumismaksu 10 €. Illoista vastaavat Ulla-Maija Kovanen ja Naisia kaivolla -tiimi. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

Ma 15.1. Hormonit naisen parhaaksi
Puhujana sairaanhoitaja ja ravintoneuvoja Kaarina Krogerus. Musiikki Arja Mäkelä sekä Essi Kettunen & band.

La 10.2. klo 13 Palokan kirkossa (Rovastintie 8) Naisenpäivät: Lähde elämään
Puhujina mm. Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja, rovasti Ulla Saunaluoma ja Palokan aluekappalainen Teija Laine.

Ma 5.3. Mikä minua lohduttaa?
Puhujana raamatunopettaja Riitta Keskimäki. Musiikki Tuula "Haxu" Hakkarainen.

To 12.4. Muistin parhaaksi ja apetta aivoille – avaimia aivoterveyteen
Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:stä Marianna Ikonen kertoo miten ehkäistä muistisairauden puhkeamista, minkälaiset merkit ja oireet viittaavat etenevään muistisairauteen, miten voi toimia, kun huomaa muistipulmia läheisellään sekä miten toimia Alzheimer-läheisen kanssa. Musiikki ja kokemusasiantuntijapuheenvuoro Anne Rahkonen. Säestäjänä Eija Rantatalo.

Naistenpäivät: Lähde elämään la 10.2. klo 13-17

Palokan kirkolla, Rovastintie 8, Jyväskylä. Puhujina mm. KRS:n toiminnanjohtaja, rovasti Ulla Saunaluoma ja Palokan aluekappalainen Teija Laine.

Raamatun ihmiset -bibliodraamahetket

Keskustelua ja eläytymistä Raamatun teksteihin. On sallittua myös vain olla ja kuulostella.
  • Ti 13.2. klo 13.30-15 Martta ja Maria (Luuk. 10:38-42)
  • Ti 20.3. klo 13.30-15 Maria ja Elisabet (Luuk. 1:39-56)
  • Ti 17.4. klo 13.30-15 Jeesus, fariseukset ja vesipöhöä sairastava mies (Luuk. 14:1-6)
  • Ti 8.5.  klo 13.30-15 Opetuslapset helatorstaina (Luuk. 24:50-53)
(Bibliodraamahetket vuorottelevat Päiväkahvit-tilaisuuksien kanssa.)

Raamatun ihmiset -bibliodraamakurssit

Ajankohdat: 24.-25.2. (kurssi 1) ja 28.-29.4. (kurssi 2) klo 10-17
Kursseilla ei näytellä, vaan draamallinen toiminta on ryhmän jäseniä varten. Voit tutustua Raamatun kertomuksiin ja oppia ehkä lisää itsestäsikin. Kurssit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia. Kurssimaksu on 58 euroa, molemmat kurssit yhteensä 90 €. Kurssipäivinä pidämme lounastauon n. klo 12.30-13.30. Kurssimaksu sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit, mutta ei lounasta. Ilmoittaudu bibliodraamaohjaaja Mika Lahtiselle.

Nukenvalmistuskurssi

Neljä kurssipäivää: 20.-21.1. ja 3.-4.2. Lisätiedot: merja.luukkonen@sana.fi

Nukketeatteri Sanajalka vierailee Jyväskylässä

Eka vai vika? -nukkenäytelmä pe 2.2. klo 18. Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

Torstaiteatteri: Nooa-näytelmä

Oletko kiinnostunut teatteriharrastuksesta? Tule tekemään Nooa-näytelmää. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta teatterin tekemisestä. Varsinainen harjoituskausi on tammikuusta maaliskuuhun. Esitykset ovat maalis-huhtikuussa vaihteessa.  Lue lisää www.torstaiteatteri.fi

Hehku-illat

Hehku-illat ovat opiskelijoille ja nuorille aikuisille suunnattuja iltoja, jotka sisältävät opetusta, musiikkia, rukousta, iltapalaa ja rentoa yhdessäoloa. Iltojen aiheet ja puhujat sekä muut menot opiskelijoille näet netistä www.opiskelijat.fi tai Facebook-ryhmästä
“Hehku Jyväskylä”.

Päiväkahvit ja puheenvuoroja kristinuskon ilmiöistä

Kahvit klo 13, ohjelma 13.30. Omenapuu, Vapaudenkatu 24.
  • Ti 16.1. Risti seisoo, Sana pysyy, armo riittää. Esko ja Seija Räsänen, Tuula “Haxu” Hakkarainen
  • Ti 6.2. Suhde Jeesukseen, rovasti Vuokko Jokinen, Tuula “Haxu” Hakkarainen
  • Ti 6.3. Raamatun näköaloja Lähi-idän tilanteeseen, Riitta Keskimäki, säestys: Saara Kontkanen
  • Ti 10.4. Jumalan varjelus Suomen yllä, Olli Seppänen, säestys: Saara Kontkanen

Viisikielisen toivelauluillat

Vapaudenkatu 24. Kerran kuussa maanantaisin: 8.1. 5.2. 12.3. 9.4. ja 7.5. klo 18.00. Tuula "Haxu" Hakkarainen laulaa ja laulattaa.

Avoin raamattupiiri

Joka toinen perjantai eli 26.1. 9.2. 23.2. 9.3. 23.3. 6.4. ja 20.4. klo 11. Vapaudenkatu 24.

SenioriFoorum

Huom! Paikkana Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1. Kahvit klo 14.30, ohjelma klo 15. Lisätiedot: Inkeri Virkkala-Järvinen
    • Ti 30.1. Lääkärin resepti kaikkiin vaivoihin, Heimo Lajunen, Markku Ikkala
    • Ti 24.4. Perhe, suku, heimo; Heikki Vuorimies

Tervonsalmen toimintakeskus

Kesällä Tervonsalmen toimintakeskus Tervossa tarjoaa monipuolisia tapahtumia tai mukavan retkikohteen tai majoituspaikan kesäreitin varrella. Tutustu Tervonsalmeen!