Crescendo Finland

creslogo

Crescendo on tunnustustusten välinen kristillinen orgainsaatio, joka tekee työtä klassisen musiikin ammattilaisten ja opiskelijoiden keskuudessa.

Järjestö sai alkunsa Baselissa Sveitsissä vuonna 1985 ja toimii nyt 40 maassa.
Suomessa yhteistyökumppanina on Kansan Raamattuseura. Työ on kristittyjen yhteistä ja tavoite on palvella kaikkia ja luoda yhteyttä eri tahoilla toimivien kristittyjen taiteilijoiden kesken.

Kansainvälinen Crescendo-työ järjestää mm. vuosittain korkeatasoisen musiikkileirin.

Työn tavoitteena on mm. luoda muusikoiden välistä verkostoa ja rohkaista heitä, välittää kristillisen uskon sanomaa taiteen keinoin ja palvella seurakuntia ja järjestöjä.

Crescendon työtä Suomessa koordinoi kapellimestari Lehari Kaustel yhdessä vapaaehtoistiimin kanssa.

Lue lisää Crescendon kansainvälisestä työstä

SM vaakuna_ ei logoa (Small)Suomalainen messu Senaatintorilla 26.8.2017

Hyvä kuoronjohtaja ja kuorolainen, tule mukaan historialliseen suurkuoroesitykseen!

La 26.8.2017 klo 19
Helsingin Senaatintorilla

Tavoite: 100 kuoroa, 100 jousisoittajaa, 100 kanteletta, 100 kelloa.

Taiteellinen johtaja ja kapellimestari Lehari Kaustel.  Mukana Lasse Heikkilä ja Valkia-ryhmä.

Lasse Heikkilä: ”Juhlaversiota suunnitellessani ajattelin, että teosta pitäisi laajentaa kuoroversioksi. Yhdessä laulaminen on syvä taso kokea ihmisten välistä yhteyttä. Suomalaisessa messussa on kysymys juuri tästä suomalaisten yhteydestä. Olemme jakaneet kansana monenlaisia vaiheita. Juhlistamme parhaillaan Suo-men juhlavuotta. Senaatintorille mahtuu kymmeniä tuhansia ihmisiä kokemaan yhteistä elämystä histo-riallisella ja kansallisen symboliaseman omaavalla aukiolla. Suomalainen messu on saanut monet iloitse-maan suomalaisuudestaan aivan uudella tavalla. Se yhdistää luontevalla tavalla myös Suomen kuoroja.”

Ilmoita nyt kuorosi tai osa kuorolaisistasi / lauluryhmästäsi tapahtumaan.

• Ilmoittautumiset 9.6. mennessä:  kuoro.suomi100@gmail.com
  • Ilmoita kuoron nimi, paikkakunta, yhteyshenkilö, osallistujamäärä ja tieto, mihin harjoitukseen osallistutte.

Yhteisharjoituksia:

• La 10.6. klo 17–19.30 Porvoo, Porvoon suomalaisen seurakunnan srk-talo, Lundinkatu 5
  • La 5.8. klo 18–20.30 Helsinki, Agricolan kirkko, Tehtaankatu 23
  • La 19.8. klo 18–20.30 Kauniainen, Suomen Raamattuopisto, Helsingintie 10
  • La 26.8. Juhlapäivänä harjoitus ja läpimeno klo 13 alkaen. Esitys klo 19.

Tarvittaessa harjoituksia järjestetään myös muilla paikkakunnilla.

Kuorolaisten on osallistuttava vähintään kahteen harjoitukseen. Tulossa on myös stemmaäänite. Sen avulla voi kukin opetella stemmoja omalla ajallaan.

Kuoromestarina on Eric-Olof Söderström.

Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot harjoituksista ja järjestelyistä.

Osallistumismaksua ei ole, mutta nuotit kukin kuoro tai kuorolainen hankkii ja kustantaa itse. Päivä Osakeyhtiö tarjoaa kuorolaisen nuottikirjan 10 euron erikoishintaan Senaatintorin tapahtumaan 26.8. osallistuville.

Päivä Oy / myyntipalvelu:  Eelis Kaasalainen, myyntipalvelu@paiva.fi    Puh. 0400 871 466
Helsingintie 236, 13430 Hämeenlinna

Tapahtumasta tehdään TV- tuotanto. Lisätietoja messusta: www.suomalainenmessu.fi

Tuottajat Jim Hakola ja Lehari Kaustel