Venäjän vankilatyö

Pääkohteena on Murmanskin ja Kuolan alue. KRS:n vankilatyötä Venäjällä tekee diakoni, sosiaalityöntekijä Olavi Hartikainen. Hän  käy Murmanskissa kerran kuukaudessa. Käynneillään hän käy tapaamassa vankeja ja vierailee paikallisisa seurakunnissa.

Työtä tehdään yhteistyössä paikallisen Vankien apu -yhdistyksen kanssa. Yhdistys auttaa Murmanskisssa vapautuvia vankeja uuden elämän alkuun. Yhdistykselllä on oma toimintakeskus, jossa on kaksi paikallista työntekijää. Vapautuvat vangit saavast opastusta, vaateavustusta ja muuta tarvitsemaansa tukea.

Vangeille viedään  mm. hengellistä kirjallisuutta, Raamattuja, vaatteita, villasukkia, ruokaa, hygieniatuotteita, kirjepaperia ja kuoria. Huutava pula on miesten talvikengistä.

Tähän tarkoitukesen tervetulleita ovat vuodevaatteet sekä miesten kengät ja vaatteet, erityisesti lämpimät miesten talvivaatteet. Myös verkkareita ja lenkkikenkiä kysytään paljon.

Kaikkien vaatteiden tulee ehdottomasti olla ehjiä ja puhtaita.

Lahjoitukset toimitetaan Suomessa välivarastoon. Osoitteen ja lisätietoja työstä saa Olavi Hartikaiselta.

Tule mukaan työhön

Olavi HartikainenJeesus sanoi: “Minä olin vankeudessa ja te kävitte minua katsomassa”.

Muurmanskissa on neljä vankilaa ja niissä tuhansia elämässään kompastuneita veljiä, joista moni etsii uutta sisältöä elämäänsä. Annetaan heille mahdollisuus kuulla ja ottaa evankeliumin sanoma vastaan ja löytää uusi elämä. Tule mukaan tähän työhön.

Ilman esirukousta ja taloudellista tukea työ on  mahdotonta. Vankilatyöllä  on ystäväpiiri, joka tukee työtä rukouksin ja taloudellisesti.  Olavi Hartikainen kirjoittaa  työn tukijiolle kuukausittain kuulumisia työstä.

Voit lukea lisää lähettäjätyöstä ja liittyä mukaan tästä.
Tai voit ilmoittaa yhteystietosi myös suoraan Olaville, yhteystiedot oikealla.

Villasukkia vangeille

Rakkaudella kudotut lämpimät villasukat voivat puhua rakkaudesta ja armosta enemmän kuin tuhat sanaa. Vuodesta 2005 lähtien ovat sadat ihmiset Suomessa ja ympäri maailmaakin kutoneet villasukkia lahjaksi Venäjän arktisten alueiden vangeille.

Kaikki alkoi yhden pienen naisen lahjasta. Kyllikki Sundgren ojensi vuonna 2005 evankelista Ilkka Puhakalle muovikassissa kymmenen paria kutomiaan villasukkia ja pyysi viemään ne vangeille. Niiden kautta hän halusi osoittaa vangeille sitä rakkautta, jota hän itse oli saanut kokea Jumalalta. Ainoa toivomus silloin jo yli 80-vuotiaalla kutojalla oli, että sukat annettaisiin köyhistä köyhimmille vangeille.

Sukkia otetaan edelleen vastaan. Parhaita ovat isokokoiset, harmaat tai ruskeat miesten sukat.