Työstä ja elämästä

Kansan Raamattuseuran työntekijöiden mietteitä elämän keskeltä. Tervetuloa lukemaan.
7.5.2017

Uskon askeleita

Mikko Matikainen

Muutoksen tiellä.

Kolme vuotta sitten KRS:n Koulutuspalvelut tuotti suomeksi Luukkaan evankeliumin 10. luvusta löytyvän tavan elää eli L10T:n.  En tuolloin osannut aavistaa miten tuo L10T, sen opettaminen toisille ja soveltaminen muuttaisi elämääni ja mullistaisi työni.

Jeesuksen opettamat askeleet ovat suorastaan järkyttävän yksinkertaiset, mutta niiden ajatteleminen ja soveltaminen rohkaisevat jokaista kristittyä ottamaan omassa elämässään uskon askeleita luonnollisella tavalla. Nuo neljä uskon askelta ovat: Siunaa, ystävysty, auta missä voit ja kerro Jeesuksesta.

Suurin muutos tapahtuu ajattelussamme, kun alamme katsella kohtaamiamme ihmisiä siten, että alamme pyytää Jumalaa siunaamaan heitä. Siunaaminen muuttaa meitä ja meistä tulee  avoimempia suhteessamme toisiin. Kun tajuamme heidän tarpeitaan, voimme havahtua auttamaan heitä. Ujokin ihminen pystyy osoittamaan toisille Jumalan rakkautta tekojensa kautta. Käytämme sanoja vain, kun Jumala avaa siihen tilaisuuden.

Jumala on johdattanut  työtämme eteenpäin ja avannut yllättäviä ovia. Viime vuoden lopulla sovimme Kansan Raamattuseuran, Kristityt yhdessä ry:n ja Radio Dein kesken radio-ohjelman tekemisestä tämän elämäntavan pohjalta. Tuo tunnin ohjelma sai nimekseen Uskon askeleita ja minusta tuli sen käsikirjoittaja, äänittäjä, toimittaja ja editoija. Otin Uskon askeleen ja astuin samalla epämukavuusalueelle kokemaan uuden oppimisen ihmettä.

Olen opetellut uusia asioita, joista ei aikaisemmin mitään tiennyt. Haastatteluja tehdessäni tai editoidessani olen kuullut upeita tarinoita siitä, miten Jumala on näiden Jeesuksen opettamien uskon askeleiden kautta muuttanut ihmisten elämää. Olen tullut kosketetuksi. Ihmeekseni samaa ovat kokeneet myös monet ohjelman kuuntelijat, jotka ovat lähettäneet innostunutta palautetta.

Olen  kiitollinen työtovereilleni koulutustiimissämme, jotka ovat äänittäneet hienoja haastatteluja. Ne ovat tuoneet ohjelmaan hyvät mausteet. Ihmetellen katson, mitä Jumala on eteemme avannut. Uskon askeleita ohjelma lähetetään Radio Deissä maanantaisin klo 21.35- ja se uusitaan lauantaisin klo 18. Sillä on viikoittain noin 30 000 kuulijaa. Jumalalle yksin kaikesta kiitos ja kunnia. Tervetuloa Radio Dein taajuudelle tai netin kautta kuuntelemaan Uskon askeleita ohjelmaa. - Facebookissa Uskon askeleita -sivulla on viikoittain kuhunkin ohjelmaan liitttyviä ajatuksia.

Uskon askeleita FB kansikuva 1

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi