Seurakunnille

Haavisto Panu
Toimin KRS:n julistus - ja koulutustyöntekijöiden apuna käytännön asioissa, kuten yhteydenpidossa ja laskutuksissa. Etsin sinulle sopivan työntekijän vierailijaksi seurakuntaan. Hoidan myös Vivamon striimauksia.

L10T – innostaa liikkeelle ja luo yhteyttä

L10T -valmennus rohkaisee osoittamaan Jumalan rakkautta arjessa ja kutsumaan toisia hyvän Jumalan yhteyteen. Tavoitteena on elämäntapa, jossa yhdistyvät rukous ja evankelioiminen. Koulutus innostaa alkuun. Koulutus perustuu Luukkaan evanekliumin 10. luvun löytöihin. L10T-valmennuksiin on nyt myös jatkokurssi. L10T-elämäntapaa esittelee myös Radio Deillä kuultava Uskon Askeleita -ohjelma.

Paikkakuntamme parhaaksi

Mitä tapahtuisi, jos seurakunnat, järjestöt, seurat ja kaupungin eri toimijat toteuttaisivat yhdessä jotain konkreettista kaupungin parhaaksi? Kaupunkityöpaja on menetelmä,jolla autetaan paikkakunnan  kaikkia  toimijoita tekemään yhdessä hyvää kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi.

Kaupunkityöpajoja on toteutettu jo mm. Savonlinnassa ja Kangasniemellä.  Pajatyöskentelyssä saadaan viisi yhteistä käytännöllistä tavoitetta, joita kaupungissa lähdetään toteuttamaan. Työpaja valmistellaan yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa.   Vuoden 2021 aikana toteutettavat työpajat kustannetaan Kirkkohallituksen myöntämästä kirkkokolehdista.

Muita koulutuksia seurakunnille

Löydä lahjasi, löydä paikkasi

Opetusta omien armolahjojen löytämiselle.  Suosittu kurssi, jossa armolahjatestin tekeminen avaa suuntaa omien lahjojen löytämiselle. Hyvä varustava ja uutta avaava koulutus seurakuntaelämään.  Kurssia on hyvä suunnitella yhdessä seurakunnan työntekijöiden/työntekijän kanssa. Kouluttajana toimii Matti Mäkinen

Seurakunta ylistää

Opetusta ylistämisen maailmasta.  Mitä on ylistys ja miksi on tärkeää ymmärtää sen merkitys?  Kristiina Tanhua-Laiho johdattelee aiheeseen turvallisesti ja koskettavasti.

Alfa-kurssi

Alfa on kymmenen viikon mittainen kurssi, jolla käsitellään kristinuskon perusasioita leppoisassa ilmapiirissä luentojen ja keskustelun kautta. Alfa-kurssi on tarkoitettu erityisesti etsijöille ja epäilijöille. Alfa-kurssi on saanut alkunsa Lontoossa anglikaanisessa Holy Trinity Brompton -seurakunnassa. Alfa-kurssi on levinnyt ympäri maailman ja sitä järjestetään niin luterilaisissa, katolisissa kuin monissa vapaakirkollisissa seurakunnissa. Kouluttajana toimii Virpi Nyman ja Matti Mäkinen

Raamattuopetukset

Raamattu on valtameri.  Sen syvyyksistä löytyy käsittämättömän hienoja aarteita. Raamattu puhuu tähän päivään. Vanhan Testamentin profeetat, Jumalan siunaus kansamme yllä ja opetukset särkyneille ovat suosittuja aiheita.  Katso kaikki raamattuopettajamme

Työyhteisökoulutukset seurakunnille

Minun persoonani

Minun persoonani -koulutus auttaa työntekijöitä tunnistamaan omat vahvuutensa ja heikkoutensa sekä ymmärtämään ihmisten erilaisuudesta johtuvia ongelmia. Koulutus antaa myös valmiuksia johtaa erilaisia ihmisiä.

Minun tapani toimia

Jotta jokin hieno idea pääsisi toteuttamisasteelle ja  vakinaiseksi osaksi seurakunnan toimintaa, tarvitaan prosessin eri vaiheisiin eri tavoin toimivia ihmisiä. Minun tapani toimia auttaa hahmottamaan, mikä on itse kullekin ominaisin tapa ja tyyli toimia. Siten koulutus antaa valmiuksia löytää oikeat ihmiset prosessiin eri vaiheisiin.

Minun persoonaani ja Minun tapani toimia -koulutuksia pitävät Matti Mäkinen ja Mikko Matikainen

Työyhteisökonsultointi johtajille

Koulutusjohtaja Mikko Matikainen omaa monien vuosien kokemuksen kirkkoherrana. Hän konsultoi mielellään seurakuntien johtotehtävissä palvelevia.