Erkki Leminen 100 vuotta
-juhlavuosi 2022

Runoilija, julistaja Erkki Lemisen syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta vuonna 2022.

Pyysalo Jussi
Olen muusikko. Vastuualueenani on monipuolisen musiikkityön lisäksi puheen ja musiikin tallenne- ja livetuotanto. Toimin myös tarvittaessa ääniteknikkona.

Tällä sivulle kerromme Erkki Leminen 100 vuotta 2022 -juhlavuoden ohjelman.

ERKKI LEMINEN 100 vuotta sävellyskilpailu

Sävellysten ilmoittamisaika on päättynyt ja tuomaristo on aloittanut työskentelynsä. Sävellyksiä kilpailuun ilmoitettiin 39 kappaletta. Kilpailun voittaja julkaistaan Mikkelin Sanan Talvipäivien yhteydessä 12.2.2022 klo 13.30.

   1. Sävellyskilpailuun voi lähettää Erkki Lemisen runoihin sävellettyjä lauluja, joita ei ole julkaistu aiemmin nuottina tai äänitteenä.
   2. Sävellykset tulee ilmoittaa kilpailuun 1.6.2021-30.9.2021 välisenä aikana.
   3. Sävellykset voi ilmoittaa kilpailuun vain säveltäjä itse tai hänen kirjallisesti valtuuttamansa edustaja. Samalta säveltäjältä hyväksytään useitakin teoksia.
   4. Tekstien tulee olla Erkki Lemisen tekstejä. Mikäli tekstien alkuperästä on epäselvyyttä, asian ratkaisee tuomaristoon kuuluva Erkki Lemisen perikunnan jäsen. Myös ne runot, joista on jo tunnettuja sävellyksiä, ovat sallittuja.
   5. Sävellyksistä tulee toimittaa kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä selkeä nuottikuva – joko jpg-kuvatiedostona tai pdf-tiedostona. Suosittelemme toimittamaan ohjelmistolla kirjoitetun nuottikuvan pdf-tiedostona. Lisäksi toimitetaan mp3-ääni- tai videotiedosto, jossa esitetään laulu kokonaisuudessaan. Laulun esittäjä voi olla muu kuin säveltäjä. Säveltäjä tai hänen edustajansa huolehtii, että kilpailuäänitteellä on teoksen esittäjän julkaisulupa. Kilpailutoimikunta varaa oikeuden toteuttaa laulusta videotallenne.
   6. Kilpailutuomaristo ei saa tietää säveltäjää arvioidessaan teosta. Kilpailusihteeri toimittaa kilpailumateriaalin nimettömänä tuomaristolle. Nuotinnoksessa tai äänitteessä ei saa mainita säveltäjän nimeä.
   7. Kilpailutuomaristossa toimiva henkilö ei saa osallistua kilpailuun. Kilpailun tuomaristossa toimivat, Jukka Salminen, Jussi Pyysalo, Johanna Tähkäpää, Make Perttilä, Anna-Mari Kaskinen ja Markku Leminen.
   8. Kilpailuun osallistuminen on julkista. Kilpailutoimikunnalla on oikeus julkaista kaikkien osallistuneiden säveltäjien nimet ja sävellysten materiaalit sekä painotuotteessa että sähköisessä palvelussa, esimerkiksi verkkosivulla.
   9. Säveltäjä antaa kilpailuun osallistuessaan luvan käyttää sävellystään tai sen nuotinnosta korvauksetta mahdollisissa kilpailuun liittyvissä painotuotteissa, sähköisissä julkaisuissa ja/tai äänitteillä. Sävelmän tekijänoikeudet säilyvät säveltäjällä. Säveltäjä ilmoittaa halutessaan sävellyksen Teostoon.
   10. Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu lähettämällä nuottikuvatiedosto, mp3-äänitiedosto tai mp4-videotiedosto ja säveltäjän tiedot sähköpostilla osoitteeseen leminen100@sana.fi. Ilmoittautuminen on otettu vastaan, kun ilmoittautuja saa kuittaussähköpostin vastauksena viestiinsä. Osallistumistiedoissa pitää mainita: Säveltäjän nimi, säveltäjän osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä ääni/videotiedoston esittäjän nimi.
   11. Kilpailun voittaja palkitaan yhdellä täysihoitoviikolla Kairosmajan tunturikeskuksessa, Pyhätunturilla.

Lisätietoja Jussi Pyysalo jussi.pyysalo@sana.fi.