Tietoa Kairosmajasta

Kairosmajan vastaanotto
Vastaanotossa palvelemme sinua varauksiin ja ohjelmakyselyihin liittyvissä yhteydenotoissa. Ota meihin yhteyttä ja varaa paikkasi tapahtumaan tai vaikka majoitus lomallesi. Tunturikeskuksen päiväohjelman takia toivomme puhelinsoittoanne arkisin klo 11-15.

LIIKENNEYHTEYDET

Kairosmajan tunturikeskus sijaitsee Pelkosenniemellä Pyhätunturin juurella ja Pyhäjärven rannalla, noin 53 km Kemijärveltä pohjoiseen.

Autolla

Rovaniemeltä päin 4-tietä:
Rovaniemeltä Ivaloon päin 102 km, Torvisen kylän kohdalta (kurkipatsaat) oikealle Luostolle 14 km ja edelleen Kairosmajalle 22 km, siis Rovaniemi – Kairosmaja 138 km.

Kuusamosta päin 5-tietä:
Kemijärven keskustan jälkeen Sodankylään päin 33 km, Vuostimon kylän kohdalta vasemmalle Pyhätunturille 13 km ja edelleen Luostolle päin 3 km.

Junalla

Yöjuna on hyvä tapa matkustaa Kairosmajalle. Lähtö Helsingistä on illalla, perillä olet aamulla Kemijärvellä tai Rovaniemellä.

  • Kemijärvi: Yöjunalta ja yöjunalle on päivittäin liikenneyhteys bussilla Pyhätunturille ja edelleen Kairosmajalle, paitsi sunnuntaiaamuisin.
  • Rovaniemi: jatkoyhteyksiä busseilla on Rovaniemen rautatieasemalta Pyhätunturille ja Kairosmajalle.

Bussien liikenneyhteydet:

Kairosmajalle pääsee seuraavilla busseilla:

  • Kemijärvi – Pyhätunturi
  • Kemijärvi – Pelkosenniemi, huom. kaikki vuorot eivät kulje Pyhätunturin kautta.
  • Rovaniemi – Pyhätunturi
  • Skibus Luoston kautta Pyhätunturille.

Huom! Bussien jatkoyhteydet on syytä aina tarkistaa etukäteen, koska bussivuorot vaihtelevat vuodenaikojen, viikonpäivien, juhlapäivien ja kouluvuoden mukaan. Kannattaa myös aina tarkistaa ja vertailla eri liikennevälineiden hintatietoja keskenään. Huomatkaa erityisesti varata mukaan käteistä rahaa, koska kaikissa busseissa ei voi maksaa korteilla.

Lentokoneella

Lentäen pääset Helsingistä jo saman päivän aikana Kairokselle. Varaa lentosi Rovaniemelle, josta Pyhä-Luosto SkiBus tuo sinut Kairokselle. Tai vaihtoehtoisesti bussiyhteys Kemijärven kautta Pyhälle ja Kairosmajalle. Varmista aina aikataulut ja erityisesti bussien jatkoyhteydet, jotta odotusaika lentokentällä olisi lyhyt.