Tietoa Kairosmajasta

Kairosmajan vastaanotto
Vastaanotossa palvelemme sinua varauksiin ja ohjelmakyselyihin liittyvissä yhteydenotoissa. Ota meihin yhteyttä ja varaa paikkasi tapahtumaan tai vaikka majoitus lomallesi. Tunturikeskuksen päiväohjelman takia toivomme puhelinsoittoanne arkisin klo 11-15.

SAUNAT JA UINTI

KARIN RANTASAUNA 

Huom! Olemme suljettuna ajalla 1.-24.7. , jolloin ei yleissaunavuoroja.               

Kairosmajan Karin Rantasauna tarjoaa virkistävän saunahetken sekä uinti/avantouintimahdollisuuden Pyhäjärvessä. Rantasaunan yleisvuoron ajat näet ylhäältä tummennettuna. Rantasaunassa on erikseen miesten ja naisten osastot. Rantasauna on perhesauna ja aina savuton ja alkoholiton. Vastoja / vihtoja ei myöskään saa käyttää rantasaunassa. Avanto on auki talviaikana, ja kesällä pääsee uimaan. Saunamaksu 10€/hlö maksetaan päärakennuksen kahvilaan ennen saunomista. Ei ennakkovarauksia. Ryhmävaraukset tulee tehdä etukäteen.

Kairosmajan ollessa avoinna on mahdollisuus varata Rantasauna tilaussaunana omaan käyttöön;
Yksi osasto maksaa 120 € /1,5 tuntia /1-8 henkilöä, lisähenkilöt 10 €/hlö. Kaksi osastoa maksaa 200 € / 1,5 tuntia / 1-16 henkilöä, lisähenkilöt 10 €/hlö.

Kairosmajan ollessa suljettuna emme pysty tarjoamaan yleis- tai tilaussaunavuoroja.

 

SAVUSAUNA 

Kairosmajan savusaunaa lämmitetään vain kesäkuussa. Saunomaan pääsee keskiviikkoisin klo 15-19. Se toimii uimapukusaunana, naiset ja miehet saunovat samaan aikaan. Hinta 15e/hlö, alle 16v. 10e/hlö maksetaan kahvilan kassalle ennen saunomista. Vaatteiden vaihto ja peseytyminen viereisellä rantasaunalla. Uintimahdollisuus sekä savusaunalta että viereisen Rantasaunan laiturilta.

Tilauksesta savusaunaa lämmitetään vain poikkeustapauksissa ja vain kesäaikaan. Hinta 300e/kerta. Puhelimitse lisätietoja.

Kairosmajan ollessa suljettuna emme pysty tarjoamaan yleis- tai tilaussaunavuoroja.

MAJOITUSVAIHTOEHTOJA

Päärakennuksessa on pihatasossa 2 majoitushuonetta ja yläkerrassa 13. Vuodepaikkoja päärakennuksessa on yhteensä 31 kpl + 9 lisävuodetta (kerrossängyn ylävuode tai levitettävä sohva). Lisäksi päärakennuksessa on 60 henkilön ruokasali, 40 henkilön kahvio ja alakerrassa noin 20 henkilön monitoimitila.

Tervahovi rakennus sijaitsee noin 120 m päässä päärakennuksesta. Kauniit maisemat Pyhäjärvelle. Alakerrassa on saunatilat, keittiö, ruokailutila, takka ja yksi makuuhuone. Pihatasossa on noin 20 henkilön oleskelutila takkoineen ja 3 majoitushuonetta. Yläkerrassa on yksi majoitushuone. Jokaisessa majoitushuoneessa on oma suihku-wc. Vuodepaikkoja Tervahovissa on yhteensä 11 kpl + 1 lisävuode (levitettävä sohva).

Rantamaja on täysin uudistettu rakennus ja sijaitsee aivan Pyhäjärven rannalla ja rantasaunan vieressä, noin 150 m päässä päärakennuksesta. Pihatasossa on viisi majoitushuonetta. Vuodepaikkoja Rantamajassa on yhteensä 13.

Paratiisihuoneet (3 kpl) ovat vaatimattomia, vain kesäkäyttöön soveltuvia yhden hengen huoneita aitassa Pyhäjärven rannalla. Ulkovessa, sähkö.

Eräkämppä sijaitsee noin 9 km Kairosmajalta. Sauna, tupa ja makuuhuone. Vesi viereisestä joesta. Ulkovessa. Ei sähköä. Kunnostettu vuosien 2013 – 2015 aikana. Eräkämpän tiellä ei talviaikana aurausta.

Täysihoitohinta vaihtelee vuodenajan ja huoneen (majoitusrakennus, sijainti, varustetaso) mukaan.

Tervetuloa.

HINNASTO:

Vuoden 2024 täysihoitohinnasto (pääsiäiselle ja joululle eri hinnat):

Täysihoitomme sisältää liinavaatteet, ateriat (aamiainen, retkieväät, päivällinen ja iltatee), saunan joka päivä, ohjelman ja opastetut retket 4x viikko. (ei sisällä konserttilippuja)

Sesonkikauden hinta 31.8.-28.9., sesonkina minimivaraus 4vrk

Päärakennus:

96 €/henkilö/vuorokausi (huone ilman omaa wc:tä)

112 €/henkilö/vuorokausi (huoneessa wc+suihku)

Tervahovi:

121 €/henkilö/vuorokausi (huoneessa wc+suihku)

Rantamaja:

121 €/henkilö/vuorokausi (huoneessa wc+suihku)

112 €/henkilö/vuorokausi Soutaja- tai Sarvikero huone (huoneessa wc+suihku)

Lapsihinnat:

49 € /vrk/3-12 v. lapsi

82 €/vrk/13-17v. nuori

Yhden hengen lisämaksu 20 €/henkilö/vuorokausi

opiskelija-alennus -10%. Opiskelijakortti esitettävä.

 

Normaalikauden hinta 27.4.-31.8., 28.9.-22.12.

Päärakennus:

85 €/henkilö/vuorokausi (huone ilman omaa wc:tä)

103 € /henkilö/vuorokausi (huoneessa wc+suihku)

Tervahovi:

112 €/henkilö/vuorokausi (huoneessa wc+ suihku)

Rantamaja:

112 €/henkilö/vuorokausi (huoneessa wc+suihku)

103 €/henkilö/vuorokausi Soutaja- tai Sarvikero huone (huoneessa wc+suihku)

Lapsihinnat:

49 € /vrk/3-12 v. lapsi

82 €/vrk/13-17v. nuori

Yhden hengen lisämaksu 20 €/henkilö/vuorokausi

SEURAKUNNAT JA ERILAISET RYHMÄT: Kysy erillinen tarjouspyyntö. Räätälöidään viikko tarpeiden mukaan.

 

 

LIIKENNEYHTEYDET

Kairosmajan tunturikeskus sijaitsee Pelkosenniemellä Pyhätunturin juurella ja Pyhäjärven rannalla, noin 53 km Kemijärveltä pohjoiseen.

Autolla

Rovaniemeltä päin 4-tietä:
Rovaniemeltä Ivaloon päin 102 km, Torvisen kylän kohdalta (kurkipatsaat) oikealle Luostolle 14 km ja edelleen Kairosmajalle 22 km, siis Rovaniemi – Kairosmaja 138 km.

Kuusamosta päin 5-tietä:
Kemijärven keskustan jälkeen Sodankylään päin 33 km, Vuostimon kylän kohdalta vasemmalle Pyhätunturille 13 km ja edelleen Luostolle päin 3 km.

Junalla

Yöjuna on hyvä tapa matkustaa Kairosmajalle. Lähtö Helsingistä on illalla, perillä olet aamulla Kemijärvellä tai Rovaniemellä.

  • Kemijärvi: Yöjunalta ja yöjunalle on päivittäin liikenneyhteys bussilla Pyhätunturille ja edelleen Kairosmajalle, paitsi sunnuntaiaamuisin.
  • Rovaniemi: jatkoyhteyksiä busseilla on Rovaniemen rautatieasemalta Pyhätunturille ja Kairosmajalle.

Bussien liikenneyhteydet:

Kairosmajalle pääsee seuraavilla busseilla:

  • Kemijärvi – Pyhätunturi
  • Kemijärvi – Pelkosenniemi, huom. kaikki vuorot eivät kulje Pyhätunturin kautta.
  • Rovaniemi – Pyhätunturi
  • Skibus Luoston kautta Pyhätunturille.

Huom! Bussien jatkoyhteydet on syytä aina tarkistaa etukäteen, koska bussivuorot vaihtelevat vuodenaikojen, viikonpäivien, juhlapäivien ja kouluvuoden mukaan. Huomatkaa erityisesti varata mukaan käteistä rahaa, koska kaikissa busseissa ei voi maksaa korteilla.

Lentokoneella

Lentäen pääset Helsingistä jo saman päivän aikana Kairokselle. Varaa lentosi Rovaniemelle, josta Pyhä-Luosto SkiBus tuo sinut Kairokselle. Tai vaihtoehtoisesti bussiyhteys Kemijärven kautta Pyhälle ja Kairosmajalle. Varmista aina aikataulut ja erityisesti bussien jatkoyhteydet, jotta odotusaika lentokentällä olisi lyhyt.