Seurakuntavierailut

mittaiKAIPAATKO VAIHTELUA NUORTENILTOIHIN?

”jotta sinulle jäisi aikaa nuorillesi”

Kaipaatko vaihtelua nuorteniltoihin tai kaveria kouluvierailuihin? Oletko järjestämässä tapahtumaa nuorille? Olemme suunnitelleet valmiita kokonaisuuksia ja työpajoja, jotka toimivat esim. nuortenilloissa, leireillä tai kouluissa.

Voit tilata joko yhden kokonaisuuden tai  vaikkapa rakentaa monesta osasta nuorillesi sopivan nuortenillan, viikonlopputapahtuman tai isoskoulutusleirin – jotta sinulla jäisi aikaa nuorillesi.

Muista myös vuotuiset isosseikkailut eli päivän mittaiset isoskoulutustapahtumat!

”nuorisostyötä luovalla twistillä”

flow

Nuorisotyötä luovalla twistillä

flow-pilottiprojekti

Olemme kehittämässä seurakuntien nuortentoimintaan luovaan toimintaan perustuvia Flow-työpajoja. Työpajat ovat Flow-riparin hengessä toteutettavaa taidelähtöistä toimintaa.  Pajoissa käsitellään luovilla menetelmillä sellaisia kristillisen uskon elämää kannattelevia teemoja kuten, usko, toivo, rakkaus ja armo.

Pilottiprojekti tarjoaa muutamalle seurakunnalle ilmaisia Flow-työpajoja, joista kerätään palautetta työn kehittämiseen.

draamis-työpajat

Raamattuopetusta, raamatun perusteemojen  pohdiskelua ja henkilöiden elämään tutustumista draaman avulla. Ei vaadi aikaisempaa kokemusta draamasta tai teatterista.

tanssi ja liike

Armokasvatusta ja kehomyönteisyyttä tanssien ja liikkuen.

tuunaa oma työpaja

Tuunataan juuri teidän nuorille sopiva työpaja -draamaa, tanssia, musaa tai vaikkapa kuva-ja sanataidetta.

kuva ja mediailmaisu

Sarjakuva, kännykkävideo, stop motion-animaatio

raamattuopetus

Raamattuopetusta nuorten kielellä eri teemoilla

Mitä Raamatussa kerrotaan musiikista tai tanssista? Miksi Sakkeus kiipesi puuhun? Mitä tapahtui pääsiäisenä?

itsetunto ja omakuva

kysy lisää

Lisätietoa saat soittamalla Karinalle numeroon

tai lähettämällä sähköpostia  karina.lujan(at)sana.fi, nuorisotyo(at)sana.fi

miksi flow-toimintaa tarvitaan ?

Uskon taiteen voimaan nuorisotyössä. Olen nähnyt, kuinka se koskettaa ja voimaannuttaa nuoria ja avaa heille uusia näkökulmia – erityisesti silloin, kun toimitaan rukouksen ja armon ilmapiirissä.  Taidelähtöisillä menetelmillä voi elävästi tutkia kristillisen uskon teemoja, Raamatun tarinoita ja henkilöitä.

Luovuus on Luojamme olemuksen ydintä ja siten myös olennainen osa ihmisyyttä.

Taide antaa nuorelle metaforisen suojan- symbolisen etäisyyden omien asioiden tutkimiseen ja jäsentämiseen.  Se tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omaa tilannetta ikään kuin ulkopuolisen silmin. Taidetyöskentelyn avulla voi nostaa esiin vaikeasti käsiteltäviä asioita ja tunteita, jotka eivät välttämättä aukeaisi pelkän keskustelun avulla. Taidetyöskentely voi vahvistaa nuoren itsetuntemusta ja syventää korona-aikana heikentyneitä sosiaalisia suhteita ja taitoja.

Karina