Seurakuntavierailut

KAIPAATKO VAIHTELUA NUORTENILTOIHIN?

”jotta sinulle jäisi aikaa nuorillesi”

Kaipaatko vaihtelua nuorteniltoihin tai kaveria kouluvierailuihin? Oletko järjestämässä tapahtumaa nuorille? Olemme suunnitelleet valmiita kokonaisuuksia ja työpajoja, jotka toimivat esim. nuortenilloissa, leireillä tai kouluissa.

Voit tilata joko yhden kokonaisuuden tai  vaikkapa rakentaa monesta osasta nuorillesi sopivan nuortenillan, viikonlopputapahtuman tai isoskoulutusleirin – jotta sinulla jäisi aikaa nuorillesi.

Muista myös vuotuiset isosseikkailut eli päivän mittaiset isoskoulutustapahtumat!

”nuorisostyötä luovalla twistillä”

turvakoodi-pakohuone

Vainojen keskellä kadonnut ystävä tarvitsee sinua. Hän on kätkenyt lempiraamatunkohtiensa joukkoon turvakoodin, joka käynnistää pelastusoperaation. Harmi, ettei hän ehtinyt selittää tarkemmin… Eri tavoin Raamattuun linkittyvät tehtävät auttavat tiimejä löytämään monien raamatunkohtien joukosta juuri sen oikean vastauksen. Toiminnallisia tehtäviä ratkotaan tiimeissä. Mukaan yhteen noin 1h mittaiseen peliin enintään 30 osallistujaa.

Lisäosana tarjolla lyhyt sukellus Raamattuun ja hartaus. Pakohuone on mahdollista toteuttaa erilaisissa nuorten tapahtumissa ja -illoissa.

Kadonneen Jeesuksen mysteeri

suunniteltu varkkaikäisille (n. 7-14v.)

Mitä tapahtuu, kun 12-vuotiaan Jeesuksen vanhemmat huomaavat poikansa kadonneen? Auta heitä löytämään poikansa ennen pimeän tuloa…

Pakohuone-tyylillä tehty mysteeripeli, joka pohjautuu Raamatun kertomukseen, mielikuvituksella höystettynä. Tiimeillä on ratkaistavana erilaisia toiminnallisia tehtäviä toisensa jälkeen, jotta kadonnut Jeesus saadaan löydettyä. Pelin kesto n.1h. Ohjaajamme pystyy rakentamaan pelin erilaisiin paikkoihin. Yhteen peliin mahtuu pienryhmissä yhteensä noin 4–30 osallistujaa. Jos haluat, pelin jälkeen on mahdollista jatkaa teemaa syventävällä lisäkeskusteluosuudella ja hartaudella.

Flow-paja: Ainutlaatuinen

Rakkaus? Jumala? Oma arvo?

Flow-työpajassa sukelletaan taiteen keinoin itsetunnon teemaan – miten nähdä itsensä arvokkaana Jumalan luomuksena?

Toiminnallinen kokonaisuus sisältää  psalmityöskentelyn ja maalaamistehtävän kautta oman arvon ymmärtämiseen. Osallistumiseen ei tarvitse taiteellista osaamista.

Kesto n. 2h. Ideaalikoko: alle 20 nuorta kerralla.

tuunaa oma työpaja

”Se löytyi” on toiminnallinen opetuskokonaisuus, jossa nuori pääsee itse etsimään ja löytämään, nauramaan ja pohtimaan elämän merkityksellisiä asioita uskosta.

Löytyikö näistä oma vai olisiko jotain ihan muutaa? Ota yhteyttä, niin tuunataan juuri teidän nuorille sopiva työpaja – draamaa, tanssia, raamattuopetusta, musaa tai vaikkapa kuvataidetta.

KYSY LISÄÄ

Valtakunnallinen nuorisotyöntekijä

sade.suutari(at)sana.fi

miksi flow-toimintaa tarvitaan ?

Taiteen voima nuorisotyössä.

Taide koskettaa ja voimaannuttaa nuoria ja avaa heille uusia näkökulmia – erityisesti silloin, kun toimitaan rukouksen ja armon ilmapiirissä.  Taidelähtöisillä menetelmillä voi elävästi tutkia kristillisen uskon teemoja, Raamatun tarinoita ja henkilöitä.

Luovuus on Luojamme olemuksen ydintä ja siten myös olennainen osa ihmisyyttä.

Taide antaa nuorelle metaforisen suojan- symbolisen etäisyyden omien asioiden tutkimiseen ja jäsentämiseen.  Se tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omaa tilannetta ikään kuin ulkopuolisen silmin. Taidetyöskentelyn avulla voi nostaa esiin vaikeasti käsiteltäviä asioita ja tunteita, jotka eivät välttämättä aukeaisi pelkän keskustelun avulla. Taidetyöskentely voi vahvistaa nuoren itsetuntemusta ja syventää korona-aikana heikentyneitä sosiaalisia suhteita ja taitoja.