Seurakuntavierailut

KAIPAATKO VAIHTELUA toimintaan?

“jotta sinulle jäisi aikaa nuorillesi”

Kaipaatko vaihtelua nuorteniltoihin tai kaveria kouluvierailuihin? Oletko järjestämässä tapahtumaa lapsille tai nuorille? Olemme suunnitelleet valmiita kokonaisuuksia ja työpajoja, jotka toimivat esim. isoskoulutuksessa, leireillä tai kouluissa.

Voit tilata joko yhden kokonaisuuden tai vaikkapa rakentaa monesta osasta nuorillesi sopivan nuortenillan, viikonlopputapahtuman tai isoskoulutusleirin – jotta sinulla jäisi aikaa nuorillesi.

Muista myös vuotuiset isosseikkailut eli päivän mittaiset isoskoulutustapahtumat!
Sekä koululaisille suunnattu pakopeli.

“nuorisostyötä luovalla twistillä”

TULOSSA: Haaksirikko – pakopeli erityisesti riparilaisille (ja sitä vanhemmille). Valmistuu syksyllä 2023. Tulemme etsimään tähän pilottiseurakuntia tai pilottiyhteisöjä testaamaan peliä.

 

Tutustu Säteeseen ja valtakunnalliseen työhön videon kautta.


turvakoodi-pakopeli

(15-99v.)

Vainon keskellä kadonnut ystävä tarvitsee sinua. Hän on kätkenyt lempiraamatunkohtiensa joukkoon turvakoodin, joka käynnistää pelastusoperaation. Harmi, ettei hän ehtinyt selittää tarkemmin…

Eri tavoin Raamattuun linkittyvät tehtävät auttavat tiimejä löytämään juuri sen oikean vastauksen. Toiminnallisia tehtäviä ratkotaan pienissä ryhmissä. Yhteen noin 1h mittaiseen peliin mahtuu max. 30 osallistujaa.

Lisäosana tarjolla lyhyt sukellus Raamattuun ja hartaus. Pakohuone on mahdollista toteuttaa erilaisissa nuorten tapahtumissa ja -illoissa.

 

Raamattu
tutuksi toiminnan kautta

Mitä Raamattu puhuu Armosta entä anteeksiannosta? Mitä Jeesuksen
kohdanneet ihmiset näkivät ja kokivat?

Sanoman on edelleen meitä koskettavaa, mutta miten sen voisi oivaltaa. Toiminnallisten raamattuopetusten kautta haluamme kertoa parasta uutista. Toiminta, keskustelu ja esimerkit antavat nuorelle oivaltamisen paikkoja.

Opetuksen aiheita mm.
Armo ja anteeksianto

Haluamme palvella seurakuntien varhaisnuoriso ja nuorisotyön tarpeita.
Kerro ideoita ja anna palautetta!

Kadonneen Jeesuksen mysteeri
(n. 7-14v.)

Mitä tapahtuu, kun 12-vuotiaan Jeesuksen vanhemmat huomaavat poikansa kadonneen? Auta heitä löytämään poikansa ennen pimeän tuloa…

Pakohuone-tyylillä tehty mysteeripeli pohjautuu Raamatun kertomukseen, mielikuvituksella höystettynä. Tiimeissä ratkaistaan erilaisia toiminnallisia tehtäviä, jotka johtavat kadonneen Jeesuksen jäljille.
Pelin kesto 1h ja pystymme  rakentamaan sen erilaisiin paikkoihin. Yhteen peliin mahtuu pienryhmissä yhteensä noin 4–30 osallistujaa.
Pelin jälkeen mahdollisuus jatkaa teemaa syventävään keskusteluun, hartauteen tai toimintaan.

Flow-paja: Ainutlaatuinen

Rakkaus? Jumala? Oma arvo?

Flow-työpajassa sukelletaan taiteen keinoin itsetunnon teemaan – miten nähdä itsensä arvokkaana Jumalan luomuksena?

Toiminnallinen kokonaisuus sisältää  psalmityöskentelyn ja maalaamistehtävän kautta oman arvon ymmärtämiseen. Osallistumiseen ei tarvitse taiteellista osaamista.

Kesto n. 2h. Ideaalikoko: alle 20 nuorta kerralla.

tuunaa oma työpaja

”Se löytyi” on toiminnallinen opetuskokonaisuus, jossa nuori pääsee itse etsimään ja löytämään, nauramaan ja pohtimaan elämän merkityksellisiä asioita uskosta.

Löytyikö näistä oma vai olisiko jotain ihan muutaa? Ota yhteyttä, niin tuunataan juuri teidän nuorille sopiva työpaja – draamaa, tanssia, raamattuopetusta, musaa tai vaikkapa kuvataidetta.

KYSY LISÄÄ

Valtakunnallinen nuorisotyöntekijä

sade.suutari(at)sana.fi

0400793471

 

 

 

 

 

 

 

 

 

miksi flow-toimintaa tarvitaan ?

 Taiteen voima nuorisotyössä.

Taide koskettaa ja voimaannuttaa nuoria ja avaa heille uusia näkökulmia – erityisesti silloin, kun toimitaan rukouksen ja armon ilmapiirissä.  Taidelähtöisillä menetelmillä voi elävästi tutkia kristillisen uskon teemoja, Raamatun tarinoita ja henkilöitä.

Luovuus on Luojamme olemuksen ydintä ja siten myös olennainen osa ihmisyyttä.

Taide antaa nuorelle metaforisen suojan- symbolisen etäisyyden omien asioiden tutkimiseen ja jäsentämiseen.  Se tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omaa tilannetta ikään kuin ulkopuolisen silmin. Taidetyöskentelyn avulla voi nostaa esiin vaikeasti käsiteltäviä asioita ja tunteita, jotka eivät välttämättä aukeaisi pelkän keskustelun avulla. Taidetyöskentely voi vahvistaa nuoren itsetuntemusta ja syventää korona-aikana heikentyneitä sosiaalisia suhteita ja taitoja.