Ulkomailla

Pirjo Honkanen
Olen kansainvälisen osaston projektisihteeri. Vastaan Intian ja Turkin työn yhteyksistä. Olen talomme työehtosopimusten mukaisten työntekijäliittojen luottamushenkilö.

Toimimme Intiassa

Toiminta Intiassa

Kansan Raamattuseura kanavoi apua Intiaan erityisesti orvoille ja leskille. Teemme  yhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa Etelä-Intiassa. Yhteistyö aloitettiin vuonna 2010. Tuemme myös Koillis-Intiassa avustustyötä tekevää järjestöä. Ylläpidämme mm. kahta orpokotia ja paikallisseurakuntien kautta kohdennamme apua leskille. Tule mukaan työhön.

Seuraa Intian työtä Facebookissa.

Sosiaalinen työ

Yhteistyöjärjestömme tekee sosiaalista työtä orpojen, leskien ja katulasten parissa, joiden määrä on Intiassa suuri  ja joiden asema riittävän sosiaaliturvan puuttuessa huono. Monet orvot päätyvät katulapsiksi prostituutioon ja huumekierteeseen. Lesket ovat usein perheensä hylkäämiä ja elävät suuressa puutteessa.

Lastenkodilla lapset saavat hyvän kasvuympäristön ja peruskoulutuksen. Leskille koti tarjoaa ylöspidon ja mahdollisuuden osallistua kodin askareisiin. Yhteistyöjärjestömme tukee taloudellisesti myös 80 omassa kodissaan asuvaa köyhää leskeä. Kodeissa on tytöille 30, leskille 3 ja pojille 20 paikkaa. Koillis-Intiassa toinen yhteistyöjärjestömme ylläpitää 20-paikkaista lastenkotia.

Molemmat orpokodit toimivat kristillisellä arvopohjalla, mutta lapsia ei erotella uskonnollisen taustan perusteella. Orpokoti on merkityksellinen myös ympäristön asukkaille työllistäen heitä eri tehtävissä.

Järjestöjen toiminta perustuu suomalaisten lähettäjien ja kummien kannatukseen sekä yksittäisiin rahalahjoituksiin. Teemme myös jatkuvasti työtä tavoitteena kotien kasvava omavaraisuus. Yhden lapsen ja orpokodille majoitetun lesken kummimaksun suuruus on 50 €/kk. Koulukummina tuet lasten koulunkäyntiä 25 €/kk. Paikallisen seurakunnan avustusverkoston kautta tuettavan lesken kummimaksu on 10 €/kk. Yleislähettäjänä voit tukea mahdollisuuksiesi mukaan haluamallasi summalla. Ryhdy lähettäjäksi tai kummiksi.

Hengellinen työ

Intiassa ihmiset ovat hengellisesti janoisia ja avoimia kuulemaan sanomaa elävästä Jumalasta. Varsinkin kastittomilla ja alakastisilla, joilta paikallisessa kulttuurissa puuttuu monessa suhteessa ihmisarvo, on syvää hengellistä etsintää.

Hengellisen työn yhteistyöjärjestömme tukee taloudellisesti 50 pastoria sekä vahvistaa ja varustaa heitä seurakuntien rakentamisessa ja evankelioimistyössä. Pyhäkoulutyön kautta tavoitetaan myös hinduperheiden lapsia.

Pastoreiden ja muiden kristittyjen innostus ja rohkeus työhön on länsimaiden kristityille puhuttelevaa. Työn tulokset ovat olleet rohkaisevia vaikeistakin olosuhteista huolimatta. Ryhdy lähettäjäksi tai pastorille kummiksi  20 €/kk.

Tee hyvää Intiassa

Intiassa pienelläkin lahjalla saa aikaan elämää muuttavaa työtä. Tule lähettäjäksi tai kummiksi, saat kuulumisia ja olet mukana tukemassa hauraimmassa asemassa olevien parissa tehtävää työtä. Ilonlahjoissa on valittavissa neljä erilaista lahjaa Intian työn hyväksi.

Voit lahjoittaa tilisiirrolla KRS:n tilille FI65 5236 0420 1235 93,
viite 93 603 511 tai käyttämällä MobilePay-numeroa 85571.

Kuuntele podcast

 

haaste kansainväliseen vastuuseen

Kansan Raamattuseuran kansainvälinen työ haastaa kristittyjä hengelliseen ja kansainväliseen vastuuseen kotimaassa ja ulkomailla. Lähtökohtana on maailmanlaajuinen lähetysnäky.
Haluamme työllämme olla tukemassa  Jumalan hyvän uutisen julistamista sanoin ja teoin.

Intiassa työskentelemme orpojen parissa. Turkkiin teemme kerran vuodessa lyhyen matkan, jolloin kohtaamme paikallisia turkkilaisia.

Virossa KRS tekee yhteistyötä maan evankelisluterilaisen kirkon ja erityisesti sen lähetyskeskuksen kanssa. Työ painottuu L10T- ja Kasvunaika-koulutuksiin, joiden oppimateriaalit on käännetty viroksi.

Tule mukaan

Kansainvälisessä työssä voi olla mukana esimerkiksi tukemalla taloudellisesti ja rukouksin kauttamme ulkomailla olevia työntekijöitä, tukemalla lyhytaikaisiin projekteihin lähteviä tai osallistumalla itse kansainvälisiin projekteihimme (Turkki).

Campus Crusade for Christ

Kansan Raamattuseura on ollut vuodesta 1972 yhteistyössä maailmanlaajuisen  Campus Crusade for Christ -evankelioimisjärjestön kanssa. Järjestö tunnetaan Pohjois-Amerikassa nimellä CRU.  Euroopan työ tunnetaan nimellä Agape Europe. Näistä yhteyksistä on saatu ideoita varsinkin opiskelijatyön, evankelioimiskampanjoiden, maallikkokoulutuksen ja lähettäjäpiiritoiminnan kehittämiseen. 

Tällä hetkellä 8 suomalaista palvelee Crusaden kautta eri puolilla maailmaa. Myös lyhytaikaiset kansainväliset projektimme toteutetaan yhteistyössä CCC:n kanssa. Suomessa tunnetuimpia tuotteita ovat Jumala rakastaa sinua  -vihkonen sekä Jeesus-elokuva.