Vivamon Lastenkylä

Vivamon vastaanotto
Vastaanotossa palvelemme sinua varauksiin ja ohjelmakyselyihin liittyvissä yhteydenotoissa. Ota meihin yhteyttä ja varaa paikkasi tapahtumaan tai vaikka majoitus lomallesi. Puhelinajat ma-pe klo 9-11 ja klo 14-15.

Vivamon lastenkylä

Vivamon Lastenkylä sijaitsee Vivamon kauniissa maisemissa Lohjanjärven rannalla.
Kylän teemana on Hyvistä hetkistä hyvään elämään.

Vivamon Lastenkylä on tarkoitettu paikaksi, jossa lapset ja aikuiset voivat viettää hyviä hetkiä yhdessä, kauniin luonnon keskellä.

Kaikki meistä tarvitsevat hyviä hetkiä, jolloin voi kokea olevansa hyväksytty ja rakastettu. Hetkiä, joista syntyy onnistumisen kokemuksia. Hetkiä, jolloin näkee ja kokee jotain kaunista, arvokasta ja merkittävää. Hyvät hetket säilyvät muistoissa ja antavat voimaa ja rohkeutta.

Tervetuloa kokemaan hyviä hetkiä.

Anna-Mari Kaskinen

kyläpäivät

Lastenkyläpäivät klo 12-15
Kesäkuu: 4.6., 5.6., 6.6., 10.6., 11.6., 12.6., 17.6. ja 18.6.
Heinä-elokuu: 31.7., 1.8., 2.8., 17.8.

Lasten festaripäivä 17.8.

Ohjelman päättymisaika vaihtelee päivittäin hieman ryhmän osallistujien määrästä.

ILMOITTAUDU

Ilmoittautumiset Lastenkylään
puh. 0207 681 760
vivamo@sana.fi

Kummiksi

Lastenkylä toimii kummien rukouksien ja taloudellisen tuen turvin.

Lastenkyläpäivä

Lastenkylä on yli kymmenen vuoden aikana tarjonnut perheille, seurakuntien lapsiryhmille, perhekerhoille ja koululuokille mahdollisuuden viettää retkipäivä Lohjalla Vivamon kauniissa järvimaisemassa, niityillä, luontopolulla ja tunnelmallisten, vanhojen puurakennusten muodostamassa ympäristössä.

Vivamon Lastenkylän kesä 2024

Päivä Lastenkylässä alkaa Vivamon vastaanoton edestä. Siellä Pöllö ottaa vierailijat vastaan ja johdattaa heidät Lastenkylän alueelle. Matkan varrella tutustutaan Lastenkylässä asuviin eläimiin.

Pöllö yllättää -musiikkinäytelmä

Näytelmä sijoittuu tuttuun tapaan Pöllön kouluun. Kesällä koulun rehtori Pöllö saa kutsun kansainväliseen rehtorien kokouksen pääpuhujaksi. Kokouksen teemana on Erilaisina yhdessä ja aiheena Erilaiset oppijat tasavertaisina koululuokassa. Kokouksen ajaksi Pöllön pitää hankkia itselleen sijainen. Kenet hän valitsee? Ja miten muut oppilaat suhtautuvat uudistushenkiseen sijaiseen? Luvassa on vauhdikasta menoa ja syviä tunteita. Lopulta Pöllö yllättyy itsekin.

Luontopolku

Polku kulkee rannan tuntumassa ja sitä kuljetaan yhdessä eläinten kanssa. Matkalla pysähdytään ihmettelemään, kuulostelemaan ja katselemaan mitä ympärillä tapahtuu. Aidan takaa voi kurkistella aasin ja lampaiden elämää. Matkan kohokohta on liito-oravan köysirata, jolla saa liidellä.

Mummola ja Vaarin verstas

Mummola on kodikas punainen hirsimökki, jonka ikkunoilla kukkivat punaiset pelargoniat. Mummolassa voi kuulla tarinoita menneiltä ajoilta, katsella vanhoja esineitä ja leikkiä menneen ajan leluilla. Mummon kanssa voi jutella kaikesta, mitä mieleen tulee.

Mummolaa vastaapäätä sijaitsevassa Vaarin verstaassa voi tarttua vasaraan ja naulata. Vaarin opastuksella on mukava nikkaroida jotain kotiin vietäväksi.

Kahvila Ketunleipä

Kahvila Ketunleivässä voi poiketa päivän mittaan mehulla, pullalla sekä jätskillä.

Keppihevoset

Lastenkylän tallissa asustaa keppihevosia. Jokaisella on oma nimi. Niitä voi hoitaa ja lähteä ratsastamaan maastoon.

Pyhän Lapsen kirkko

Lastenkyläpäivä päättyy Pyhän Lapsen kirkossa vietettävään kirkkohetkeen. Kirkon ikkunasta pilkottaa Lohjanjärvi. Pyhän Lapsen kirkossa on kaikki suunniteltu lasta ajatellen, niin penkit kuin alttarikaiteetkin. Kaikki voivat halutessaan polvistua siunattavaksi alttarille.

Lastenmaa-lehti

Kahvila Ketuleivässä sijatsee myös Lastenmaa-lehden toimitus. Siellä voit piirtää ja kirjoittaa juttuja, joita julkaistaan lehdessä.

hinnat

Lastenkylän ohjelmamaksu

  • kesä-, heinä- ja elokuussa 12 €/hlö

Ruokailu

  • Kahvila Ketunleipä mehu ja pulla 4,50 € ja kahvi ja pulla 6 €.
  • Vivamon ravintolassa lounasbuffet arkisin klo 11-14 (kesä-heinäkuu klo 11-13) aikuiset 9,90 €, keittolounas 7,90 €, lapset 3-7 v 5,60 € ja 8-12 v 7,50 €. Lounasbuffet lauantaisin klo 11-13 aikuiset 11,50 €, lapset 3-7 v 5,60 € ja 8-12 v 7,50 €. Sunnuntailounas buffetpöydästä klo 12-14 aikuiset 14,50 €, lapset 3-7 v 5,60 € ja 8-12 v 7,50 €.