Koulutus

Koulutus rohkaisee käytäntöön

“Se on prosessi, hyvä prosessi.”
“Alkuun se pelotti, mutta nyt ymmärrän, että oli turha pelätä.”
“Kaikki kaipaa tulla nähdyksi.”
“Minäkin voin toimia, vaikka luulin, että en osaa, en pysty.”

Haluamme tarjota seurakunnille  monipuolista koulutusta, jonka kautta seurakuntalaiset voivat löytää oman paikkansa seurakunnan toiminnassa ja Jumalan työtovereina.

KOULUTTAJAMME

LEA KUJANPÄÄ

KRISTIINA TANHUA-LAIHO

VIRPI NYMAN

KRISTIINA NORDMAN

OLLI SEPPÄNEN

LEA KUJANPÄÄ

KRISTIINA TANHUA-LAIHO

VIRPI NYMAN

KRISTIINA NORDMAN

OLLI SEPPÄNEN

Seurakuntapalvelut
Ota yhteyttä ja kysy tietoa julistus - ja koulutustyöntekijöistämme. Kerromme lisää tapahtumista tai autamme löytämään sopivan henkilön tilaisuuteesi.

KOULUTUKSIA JA VALMENNUKSIA

L10T – innostaa liikkeelle ja luo yhteyttä

L10T -valmennus rohkaisee osoittamaan Jumalan rakkautta arjessa ja kutsumaan toisia hyvän Jumalan yhteyteen. Tavoitteena on elämäntapa, jossa yhdistyvät rukous ja evankelioiminen. Koulutus innostaa alkuun. Koulutus perustuu Luukkaan evankeliumin 10. luvun löytöihin. L10T-valmennuksiin on nyt myös jatkokurssi.

Paikka-
kuntamme parhaaksi

Mitä tapahtuisi, jos seurakunnat, järjestöt, seurat ja kaupungin eri toimijat toteuttaisivat yhdessä jotain konkreettista kaupungin parhaaksi? Kaupunkityöpaja on menetelmä,jolla autetaan paikkakunnan  kaikkia  toimijoita tekemään yhdessä hyvää kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi.

Kaupunkityöpajoja on toteutettu jo mm. Savonlinnassa ja Kangasniemellä.  Pajatyöskentelyssä saadaan viisi yhteistä käytännöllistä tavoitetta, joita kaupungissa lähdetään toteuttamaan. Työpaja valmistellaan yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa.

Muita koulutuksia

Löydä lahjasi, löydä paikkasi

Opetusta omien armolahjojen löytämiselle.  Suosittu kurssi, jossa armolahjatestin tekeminen avaa suuntaa omien lahjojen löytämiselle. Hyvä varustava ja uutta avaava koulutus seurakuntaelämään.  Kurssia on hyvä suunnitella yhdessä seurakunnan työntekijöiden/työntekijän kanssa. Kouluttajana toimii Kristiina Nordman.

Seurakunta ylistää

Opetusta ylistämisen maailmasta.  Mitä on ylistys ja miksi on tärkeää ymmärtää sen merkitys?  Kristiina Tanhua-Laiho johdattelee aiheeseen turvallisesti ja koskettavasti.

Alfa-kurssin ohjaajakoulutus

Alfa on kymmenen viikon mittainen kurssi, jolla käsitellään kristinuskon perusasioita leppoisassa ilmapiirissä luentojen ja keskustelun kautta. Alfa-kurssi on tarkoitettu erityisesti etsijöille ja epäilijöille. Alfa-kurssi on saanut alkunsa Lontoossa anglikaanisessa Holy Trinity Brompton -seurakunnassa. Alfa-kurssi on levinnyt ympäri maailman ja sitä järjestetään niin luterilaisissa, katolisissa kuin monissa vapaakirkollisissa seurakunnissa. Kouluttajana toimii Virpi Nyman.

Raamattuopetukset

Raamattu on valtameri.  Sen syvyyksistä löytyy käsittämättömän hienoja aarteita. Raamattu puhuu tähän päivään. Vanhan Testamentin profeetat, Jumalan siunaus kansamme yllä ja opetukset särkyneille ovat suosittuja aiheita.  Katso kaikki raamattuopettajamme

Todistajana ja julistajana –evankelistakurssit Vivamossa

Käytännöllinen koulutus sinulle, joka haluat löytää kutsumustasi, syventää ymmärrystäsi evankeliumista ja ajastamme ja oppia itsellesi luontevia tapoja viedä evankeliumia eteenpäin. Kouluttajina muun muassa Virpi Nyman, Kristiina Nordman, Lea Kujanpää ja Leena Lehtinen. Seuraa tiedotusta tulevista kursseista.

Työyhteisökoulutukset seurakunnille

Minun persoonani

Minun persoonani -koulutus auttaa työntekijöitä tunnistamaan omat vahvuutensa ja heikkoutensa sekä ymmärtämään ihmisten erilaisuudesta johtuvia ongelmia. Koulutus antaa myös valmiuksia johtaa erilaisia ihmisiä.

Minun tapani toimia

Jotta jokin hieno idea pääsisi toteuttamisasteelle ja  vakinaiseksi osaksi seurakunnan toimintaa, tarvitaan prosessin eri vaiheisiin eri tavoin toimivia ihmisiä. Minun tapani toimia auttaa hahmottamaan, mikä on itse kullekin ominaisin tapa ja tyyli toimia. Siten koulutus antaa valmiuksia löytää oikeat ihmiset prosessiin eri vaiheisiin.

Koulutuskalenteri

Kalenteri

Helmikuu 2023

perjantai 03.02. 18:00 – lauantai 04.02. 17:00

Hartola: L10T-viikonloppu

Tervetuloa mukaan suosittuun L10T-viikonloppuun!

Luukkaan kymmenennen luvun alussa olevat Jeesuksen ohjeet ovat pohjana yksinkertaisille askelille, jotka auttavat kristittyjä elämään uskoaan todeksi luontevalla ja innostavalla tavalla. L10T rohkaisee osoittamaan Jumalan rakkautta arjessa ja kutsumaan toisia hyvän Jumalan yhteyteen.

Paikka: Hartolan seurakuntatalo, Kirkkotie 2, Hartola
Aika: 3.–4.2.

Perjantai 3.2. klo 18.-20.30 (iltapala)
Klo 18 Perehdytään L10T -elämäntapaan

Lauantai 4.2. klo 9. -17.00
9.00 Askel 1. Siunaa, anna anteeksi ja rohkaise
10.45 Tauko
11.00 Askel 2. Ystävysty ja kohtaa
12.30 Lounas
13.15 Askel 3. Auta missä voit, palvele rukouksella
14.30 Kahvi
15.00 Askel 4. Todista ja kerro Jeesuksesta, Askelista elämäntavaksi
17.00 Kurssi päättyy

Kurssin pitää ja lisätietoja antaa: Kristiina Nordman, kouluttaja, TM, p. 0400 792 622 tai kristiina.nordman@sana.fi
Yhteyshenkilö: Katri Ylönen katri.ylonen@evl.fi puh. 050 560 1564
Ilmoittautuminen: Katri Ylönen puh. 050 560 1564 tai katri.ylonen@evl.fi 27.1.23 mennessä (ruokarajoitteineen)
Kustannukset osallistujille: Ei kurssimaksua, vapaaehtoinen tarjoilumaksu kulujen kattamiseen
Käsikirja: 15 € (kurssin voi käydä ostamatta materiaalia)
Järjestäjänä: Tainionvirran seurakunta, KRS Koulutuspalvelut Step-opintokeskus

Rohkaise seurakuntalaista koulutuksella

Hyvä koulutus luo merkityksellisyyttä kristittynä elämiseen.
Kansan Raamattuseuran motto ”Elämme armosta, kerromme Jeesuksesta” viestii myös koulutuspalveluidemme tavoitteista. Haluamme avata evankeliumin sanomaa ihmisille niin, että he voivat itse elää siitä käsin ja saada myös välineitä ja rohkeutta palvella muita.