Jyväskylä 

Kulttuuritila Omenapuu

Vapaudenkatu 24
Kokoonnumme Jyväskylässä Kulttuuritila Omenapuussa. Se sijaitsee Jyväskylän keskustassa vastapäätä kaupunginkirjastoa. Tilaa voi myös vuokrata. Katso kulttuuritila Omenapuun vuokraesite

Mika Lahtinen
Ohjaan työtapoja, joissa tutkitaan ihmissuhteita, vuorovaikutusta, vakaumusta ja/tai Raamatun tekstejä. Psykodraaman menetelmät lisäävät itsetuntemusta ja syventävät vuorovaikutustaitoja sekä parantavat yksilön kykyä toimia uudella tavalla hankalissa tilanteissa ja mielekkäällä tavalla uusissa elämäntilanteissa. Bibliodraama on sekä tietoon että kokemukseen perustuvaa Raamatun tekstien elävöittämistä, tutkimista ja tulkintaa. Ohjaustyössäni kunnioitan erilaisten ihmisten yhdenvertaisuutta sekä jokaisen osallistujan oikeutta omaan elämäntarinaan ja vakaumukseen.
Venla Ojala
Toimin Jyväskylässä nuorten aikuisten ja opiskelijaikäisten hyväksi. Unelmani on tukea nuoria aikuisia elämän surujen ja ilojen keskellä, rohkaista heitä etsimään omaa paikkansa ja löytämään Jeesuksen tuomaa iloa ja armoa omaan elämään. Vedän kristillisen toipumistyön Krito-ryhmiä, nuorille aikuisille suunnattuja Hehku-iltoja ja teen tavoittavaa työtä Kortepohjan ylioppilaskylässä.
Tuula Hakkarainen
Olen muusikko, laulaja, lauluntekijä ja julistustiimin jäsen. Teen pääsääntöisesti seniorityötä, musiikkia ja vankilatyötä. Järjestän ohjelmallisia tilaisuuksia ja konsertoin.

Pienryhmät ja tapahtumat Jyväskylässä

Tervetuloa tutustu kristinuskoon ja Raamatun sisältöihin. Kunnioitamme erilaisten ihmisten yhdenvertaisuutta ja jokaisen oikeutta omaan vakaumukseen ja elämäntarinaan. Ellei toisin mainita, tapahtumamme ovat Kulttuuritila Omenapuussa, os. Vapaudenkatu 24, vastapäätä Jyväskylän kaupunginkirjastoa.

Viisikielisen toivelauluillat

Kerran kuussa maanantai-iltoina 9.9., 7.10., 4.11. ja 2.12. klo 18. Muusikko Tuula “Haxu” Hakkarainen laulattaa yhteislauluja Viisikielinen-laulukirjasta. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

 

Yhteyden hetki -bibliodraamaryhmä

Ryhmässä tutkitaan Raamatun tekstejä keskustellen ja luovilla menetelmillä. Ryhmää ohjaa Mika Lahtinen. Kokoontumiset Zoom-yhteyden avulla kahdeksan kertaa 3.9.–10.12. tiistaiaamuisin klo 9–11. Osallistuminen edellyttää sitoutumista jokaiseen kokoontumiseen.

Ryhmä on maksuton, mutta osallistujat voivat osallistua kolehtiin tekstiviestillä tai Mobilepaylla. Ilmoittaudu viimeistään 15.8. p. 040 557 5535 tai mika.lahtinen@sana.fi

Suhteet ja valinnat -kurssi

Kurssilla voi syventää ymmärrystä oman elämän suhteista ja saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa eli alle 7 euroa tunnilta. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa. 

 

Tiistaikahvit – puheenvuoroja uskosta, toivosta ja rakkaudesta

Kahvit klo 12.30, ohjelma klo 13. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

 • Ti 10.9. Lähimmäisyyden siunaus ja taakka – Miten voi arvostaa myös omia rajoja ja jaksamista? Merja Lehtinen
 • Ti 8.10. Kohtaaminen Jeesuksen kanssa – millaista se voi olla? Mika Lahtinen
 • Ti 12.11. Puheenvuoroja ja lauluja uskosta, toivosta ja rakkaudesta, Johanna ja Ari Tähkäpää
 • Ti 10.12. Hengellinen väkivalta – mistä sen tunnistaa ja miten voin tukea hengellisesti haavoitettua? Ulla Palola

Rukouspiiri

Tiistaiaamuisin 10.9., 8.10., 12.11. ja 10.12. klo 11–12. Rukoilemme Jyväskylän kaupungin ja sen asukkaiden puolesta. Mika Lahtinen. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

 

Uskon poluilla -pienryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä sovelletaan psykodraaman menetelmiä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta. Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen. llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535. Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen voidaan vahvistaa osallistuminen ryhmään.

 

Raamatun matkassa -luentosarja 

Raamattuopetus ja iltateet joka toisena torstaina klo 18.00. Tapahtumia isännöi Heimo Lajunen. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

 • To 5.9. Kirje filippiläisille, Kalle Virta
 • To 19.9. Kirje kolossalaisille, Päivi Peittola
 • To 3.10. Kirjeet tessalonikalaisille
 • To 17.10. Jaakobin ja Juudaan kirje, Arto Mikkola
 • To 31.10. Kirje Filemonille, Mika Lahtinen
 • To 14.11. Kirje heprealaisille, Mauri Tervonen
 • To 28.11. Johanneksen kirjeet, Ulla Saunaluoma
 • To 12.12. Johanneksen ilmestys, Päivi Peittola

Naisia kaivolla -tapahtumat

Kahvi- ja teetarjoilu klo 18, ohjelma klo 18.30. Osallistumismaksu 10 €. Omenapuu, Vapaudenkatu 24. Iltoja toteuttaa vapaaehtoisten tiimi, jolle on tärkeää luoda puitteet virkistäville, rohkaiseville ja lohduttaville kohtaamisille.

 • Su 13.10. klo 15 Lupa elää. Tytti Vänskä, Ulla Saunaluoma, Mika Lahtinen ja Jussi Pyysalo. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kahvi- ja teetarjoilu ohjelman jälkeen noin klo 16.30.
 • Ma 18.11. klo 18.30 Voimia arkeen psalmeista: runous, rukous ja laulu kutsuvat kohtaamiseen Jumalan kanssa. Kristiina Tanhua-Laiho, kahvi- ja teetarjoilu alkaen klo 18

Avoin raamattupiiri

Luetaan yhdessä Raamattua ja keskustellaan luetusta. Kello 11 joka toisena perjantaina eli 20.9., 4.10., 18.10., 1.11., 15.11., 29.11. ja 13.12. Iiris Heinonen. Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

 

SenioriFoorum

Kahvit klo 14.30, ohjelma klo 15, paikkana Kipinä Seppä-kauppakeskuksessa, Ahjok. 3-5 Jyväskylä. Yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa.

Ti 24.9.  Elämän kaaren kipu ja kauneus, Maija ja Hannu Nyman

Ti 5.11. Raamattuko satukirja?!, Eero Junkkaala

 

Hehku-illat ja Hehku+ -illat

Opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Katso ohjelma: www.opiskelijat.fi/jyvaskyla ja seuraa IG:ssa hehku_jkl sekä Fb:ssa Hehku Jyväskylä -sivua. Lisätiedot: opiskelijatyöntekijä Venla Ojala.

 

verkossa

Tarjoamme paljon ilmaisia ja maksullisia verkkotapahtumia

kaupunkityö verkossa

Katso kaupunkityön tarjoama ohjelma verkossa.

facebook

Seuraa KRS Keskisuomi -Facebook-sivua, niin pysyt ajantasalla toiminnastamme.

Liity lähettäjäksi

Lähettäjänä tuet Jyväskylän toimintaa rukouksin, saat kuulumisia ja ajankohtaiset tiedot helposti. Voit myös tukea toimintaa taloudellisesti mahdollisuutesi mukaan.

Jyväskylän tapahtumat

Maksuttomat verkkotilaisuudet löytyvät Facebook-sivultamme ja KRStubesta.
Maksulliset verkkotapahtumat löytyvät verkkotapahtumat-sivulta.

 

Kesäkuu 2024

lauantai 08.06.

13:00 – 14:10
Kylväjän kesäpäivät Jyväskylässä: Raamatun löytöjä tutkimassa -bibliodraamatyöpaja

Mika Lahtinen ohjaa bibliodraamatyöpajan Kylväjän kesäpäivillä Jyväskylässä. Paikkana on Tapahtumakeskus Helmi. Okkerinkatu 2, Jyväskylä

lauantai 15.06.

06:45 – 22:30
Bussiretki Jyväskylästä Sanan Suvipäiville Ikaalisiin

Retken hinta on 40 euroa. Ilmoittautumiset mika.lahtinen@sana.fi, p. 040 557 5535. Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista. Kyytiin voi nousta myös Valtatie 9:n varren pysäkeiltä kuten esimerkiksi Muuramesta ja Jämsästä.

Heinäkuu 2024

maanantai 01.07.

Koko päivän
Ilmoittautuminen Uskon poluilla -ryhmään sekä Suhteet ja valinnat -kurssille alkaa, Jyväskylä

Ilmoittautuminen syyskauden Uskon poluilla -ryhmään sekä Suhteet ja valinnat -itsetuntemuskurssille alkaa. Molemmissa on 8 kokoontumista joka toinen viikko syyskuusta joulukuuhun. Lisätiedot: kansanraamattuseura.fi/jyvaskylassa ja mika.lahtinen@sana.fi

sunnuntai 07.07.

Koko päivän
Syyskauden ohjelma on julkaistu! Jyväskylä

Syyskauden tapahtumakalenteri on julkaistu! Tervetuloa mukaan kursseille ja tapahtumiin. Katso: kansanraamattuseura.fi/jyvaskylassa

Elokuu 2024

maanantai 05.08.

18:00 – 19:30
Viisikielisen toivelauluilta, Jyväskylä

Muusikko Tuula ”Haxu” Hakkarainen laulattaa yhteislauluja Viisikielinen-laulukirjasta. Paikkana Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

maanantai 19.08.

Koko päivän
Viimeinen ilmoittautumispäivä Suhteet ja valinnat -kurssille, Jyväskylä

Kurssilla voi syventää ymmärrystä omista ihmissuhteista sekä saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Lisätiedot: kansanraamattuseura.fi/jyvaskylassa

Syyskuu 2024

sunnuntai 01.09.

Koko päivän
Viimeinen ilmoittautumispäivä Uskon poluilla -ryhmään, Jyväskylä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä työskennellään psykodraaman menetelmillä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta.

Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten pienryhmien ohjaamisesta seurakunta- ja kulttuurialalla.

llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535.
Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen osallistuminen
ryhmään voidaan vahvistaa.

Lisätiedot: kansanraamattuseura.fi/jyvaskylassa

maanantai 02.09.

17:30 – 20:00
Suhteet ja valinnat -kurssi

Kurssilla voi syventää ymmärrystä omista ihmissuhteista sekä saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

torstai 05.09.

18:00 – 20:00
Raamatun matkassa -luento, Jyväskylä [Paikan päällä]

Puhujavieraana KRS:n toiminnajohtaja, pastori Kalle Virta. Aihe: Kirje filippiläisille. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä. Iltaa isännöi Heimo Lajunen.

maanantai 09.09.

18:00 – 19:30
Viisikielisen toivelauluilta, Jyväskylä

Muusikko Tuula ”Haxu” Hakkarainen laulattaa yhteislauluja Viisikielinen-laulukirjasta. Paikkana Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

tiistai 10.09.

11:00 – 12:00
Rukouspiiri, Jyväskylä

Rukoustunti toinen toistemme ja kaikkien jyväskyläläisten puolesta. Voit lähettää rukousaiheen tai ilmoittautua mukaan rukoilemaan: mika.lahtinen@sana.fi, p. 040 557 5535. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24. Rukouspiiriä ohjaa Mika Lahtinen.

13:00 – 14:30
Kohtaamisen päiväkahvit, Jyväskylä

Lähimmäisyyden siunaus ja taakka – Miten voi arvostaa omia rajoja ja jaksamista? Puhujavieraana Krito-työn koordinaattori Merja Lehtinen. Tarjoilut klo 12.30. Ohjelma klo 13. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

torstai 12.09.

17:30 – 20:00
Uskon poluilla -ryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä työskennellään psykodraaman menetelmillä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta.

Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten pienryhmien ohjaamisesta seurakunta- ja kulttuurialalla.

llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535.
Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen osallistuminen
ryhmään voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

maanantai 16.09.

17:30 – 20:00
Suhteet ja valinnat -kurssi

Kurssilla voi oppia ymmärtämään oman elämän kohtaamisia ja ihmissuhteita sekä saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

torstai 19.09.

18:00 – 20:00
Raamatun matkassa -luento, Jyväskylä

Puhujavieraana Päivi Peittola. Aihe: Kirje kolossalaisille. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä. Iltaa isännöi Heimo Lajunen.

Toistuu joka 2 viikko

tiistai 24.09.

15:00 – 16:30
SenioriFoorum, Jyväskylä

Puhujavieraina Maija ja Hannu Nyman: Elämän kaaren kipu ja kauneus. Kahvit klo 14.30, ohjelma klo 15, paikkana Sepän Kipinä, Ahjokatu 3-5 Jyväskylä. Yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa.

torstai 26.09.

17:30 – 20:00
Uskon poluilla -ryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä työskennellään psykodraaman menetelmillä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta.

Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten pienryhmien ohjaamisesta seurakunta- ja kulttuurialalla.

llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535.
Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen osallistuminen
ryhmään voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

maanantai 30.09.

17:30 – 20:00
Suhteet ja valinnat -kurssi

Kurssilla voi oppia ymmärtämään oman elämän kohtaamisia ja ihmissuhteita sekä saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

Lokakuu 2024

torstai 03.10.

18:00 – 20:00
Raamatun matkassa -luento, Jyväskylä

Aihe: Kirjeet tessalonikalaisille. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä. Iltaa isännöi Heimo Lajunen.

maanantai 07.10.

18:00 – 19:30
Viisikielisen toivelauluilta, Jyväskylä

Muusikko Tuula ”Haxu” Hakkarainen laulattaa yhteislauluja Viisikielinen-laulukirjasta. Paikkana Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

tiistai 08.10.

11:00 – 12:00
Rukouspiiri, Jyväskylä

Rukoustunti toinen toistemme ja kaikkien jyväskyläläisten puolesta. Voit lähettää rukousaiheen tai ilmoittautua mukaan rukoilemaan: mika.lahtinen@sana.fi, p. 040 557 5535. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24. Rukouspiiriä ohjaa Mika Lahtinen.

13:00 – 14:30
Kohtaamisen päiväkahvit, Jyväskylä

Tarjoilut klo 12.30. Ohjelma klo 13. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

torstai 10.10.

17:30 – 20:00
Uskon poluilla -ryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä työskennellään psykodraaman menetelmillä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta.

Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten pienryhmien ohjaamisesta seurakunta- ja kulttuurialalla.

llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535.
Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen osallistuminen
ryhmään voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

sunnuntai 13.10.

15:00 – 16:30
Lupa elää, Jyväskylä

Tytti Vänskä, Ulla Saunaluoma, Jussi Pyysalo ja Mika Lahtinen. Paikkana Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

maanantai 14.10.

17:30 – 20:00
Suhteet ja valinnat -kurssi

Kurssilla voi oppia ymmärtämään oman elämän kohtaamisia ja ihmissuhteita sekä saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

torstai 17.10.

18:00 – 20:00
Raamatun matkassa -luento, Jyväskylä

Puhujavieraana Arto Mikkola. Aihe: Jaakobin ja Juudaan kirje. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä. Iltaa isännöi Heimo Lajunen.

maanantai 21.10.

14:00 – 15:00
Elämänlanka-runoesitys, Jyväskylä

Runoa repusta ja tarinaa takataskusta esittävät Päivi Ala-Mutka ja Mika Lahtinen. Paikkana Piippurannan Klubi os. Paperitehtaankatu 1 Jyväskylä. Vapaa pääsy.

torstai 24.10.

17:30 – 20:00
Uskon poluilla -ryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä työskennellään psykodraaman menetelmillä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta.

Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten pienryhmien ohjaamisesta seurakunta- ja kulttuurialalla.

llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535.
Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen osallistuminen
ryhmään voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

maanantai 28.10.

17:30 – 20:00
Suhteet ja valinnat -kurssi

Kurssilla voi oppia ymmärtämään oman elämän kohtaamisia ja ihmissuhteita sekä saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

torstai 31.10.

18:00 – 20:00
Raamatun matkassa -luento, Jyväskylä

Puhujavieraana Mika Lahtinen. Aihe: Kirje Filemonille. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä. Iltaa isännöi Heimo Lajunen.

Marraskuu 2024

maanantai 04.11.

18:00 – 19:30
Viisikielisen toivelauluilta, Jyväskylä

Muusikko Tuula ”Haxu” Hakkarainen laulattaa yhteislauluja Viisikielinen-laulukirjasta. Paikkana Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

tiistai 05.11.

15:00 – 16:30
SenioriFoorum, Jyväskylä

Puhujavieraana Eero Junkkaala: Raamattuko satukirja?! Kahvit klo 14.30, ohjelma klo 15, paikkana Sepän Kipinä, Ahjokatu 3-5 Jyväskylä. Yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa.

torstai 07.11.

13:00 – 14:00
Elämänlanka-runoesitys, Jyväskylä

Runoa repusta ja tarinaa takataskusta esittävät Päivi Ala-Mutka ja Mika Lahtinen. Esityspaikkana Kortteliklubi os. Vapaudenkatu 48-50, Jyväskylä.

17:30 – 20:00
Uskon poluilla -ryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä työskennellään psykodraaman menetelmillä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta.

Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten pienryhmien ohjaamisesta seurakunta- ja kulttuurialalla.

llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535.
Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen osallistuminen
ryhmään voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

maanantai 11.11.

17:30 – 20:00
Suhteet ja valinnat -kurssi

Kurssilla voi oppia ymmärtämään oman elämän kohtaamisia ja ihmissuhteita sekä saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

tiistai 12.11.

13:00 – 14:30
Kohtaamisen päiväkahvit, Jyväskylä

Tarjoilut klo 12.30. Ohjelma klo 13. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

torstai 14.11.

18:00 – 20:00
Raamatun matkassa -luento, Jyväskylä

Puhujavieraana Mauri Tervonen. Aihe: Kirje heprealaisille. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä. Iltaa isännöi Heimo Lajunen.

maanantai 18.11.

18:30 – 20:00
Naisia kaivolla -ilta, Jyväskylä

Voimia arkeen psalmeista: runous, rukous ja laulu kutsuvat kohtaamiseen Jumalan kanssa. Puhujavieraana kouluttaja-muusikko Kristiina Tanhua-Laiho. Kahvi- ja teetarjoilu klo 18, ohjelma klo 18.30. Paikkana Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24, Jyväskylä.

torstai 21.11.

17:30 – 20:00
Uskon poluilla -ryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä työskennellään psykodraaman menetelmillä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta.

Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten pienryhmien ohjaamisesta seurakunta- ja kulttuurialalla.

llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535.
Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen osallistuminen
ryhmään voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

maanantai 25.11.

17:30 – 20:00
Suhteet ja valinnat -kurssi

Kurssilla voi oppia ymmärtämään oman elämän kohtaamisia ja ihmissuhteita sekä saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

torstai 28.11.

18:00 – 20:00
Raamatun matkassa -luento, Jyväskylä

Puhujavieraana Ulla Saunaluoma. Aihe: Johanneksen kirjeet. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä. Iltaa isännöi Heimo Lajunen.

Joulukuu 2024

maanantai 02.12.

18:00 – 19:30
Viisikielisen toivelauluilta, Jyväskylä

Muusikko Tuula ”Haxu” Hakkarainen laulattaa yhteislauluja Viisikielinen-laulukirjasta. Paikkana Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

tiistai 03.12.

11:00 – 12:00
Rukouspiiri, Jyväskylä

Rukoustunti toinen toistemme ja kaikkien jyväskyläläisten puolesta. Voit lähettää rukousaiheen tai ilmoittautua mukaan rukoilemaan: mika.lahtinen@sana.fi, p. 040 557 5535. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24. Rukouspiiriä ohjaa Mika Lahtinen.

13:00 – 14:30
Kohtaamisen päiväkahvit, Jyväskylä

Tarjoilut klo 12.30. Ohjelma klo 13. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä.

torstai 05.12.

17:30 – 20:00
Uskon poluilla -ryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä työskennellään psykodraaman menetelmillä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta.

Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten pienryhmien ohjaamisesta seurakunta- ja kulttuurialalla.

llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535.
Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen osallistuminen
ryhmään voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

maanantai 09.12.

17:30 – 20:00
Suhteet ja valinnat -kurssi

Kurssilla voi oppia ymmärtämään oman elämän kohtaamisia ja ihmissuhteita sekä saada lisää valmiuksia toimia niissä mielekkäällä tavalla. Kurssilla sovelletaan luovia ja toiminnallisia psykodraaman menetelmiä, jotka auttavat hahmottamaan suhteiden ilmiöitä eri näkökulmista paremmin kuin vain sanallisen selittäminen. Kurssin toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen.

Kokoontumisia on kaikkiaan kahdeksan: joka toisena maanantaina 2.9.–9.12. klo 17.30–20.00. Osallistumismaksu on 138 euroa. Ilmoittautumiset: mika.lahtinen@sana.fi / p. 040 557 5535 elokuun puoliväliin mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse ennen kurssin alkua. Haastattelun jälkeen osallistuminen voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko

torstai 12.12.

18:00 – 20:00
Raamatun matkassa -luento, Jyväskylä

Puhujavieraana Päivi Peittola. Aihe: Johanneksen ilmestys. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24 Jyväskylä. Iltaa isännöi Heimo Lajunen.

torstai 19.12.

17:30 – 20:00
Uskon poluilla -ryhmä

Uskon poluilla -ryhmässä voi pohtia uskonkysymyksiä ja niiden suhdetta oman elämän piirteisiin. Ryhmässä työskennellään psykodraaman menetelmillä. Ne auttavat hahmottamaan omaa ajattelua ja kokemusmaailmaa sekä kuuntelemaan toisia kunnioittavasti. Epäilyn, etsinnän ja myös etääntymisen tarinat ovat sallittuja.

Uskon poluilla -ryhmä kokoontuu Kulttuuritila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24 Jyväskylä) kahdeksan kertaa: joka toisena torstaina 12.9.–19.2. klo 17.30–20. Osallistumismaksu on 138 e € eli alle 7 euroa tunnilta.

Ryhmän toteuttaa psykodraamaohjaaja Mika Lahtinen, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten pienryhmien ohjaamisesta seurakunta- ja kulttuurialalla.

llmoittaudu viimeistään 1.9.: mika.lahtinen@sana.fi tai p. 040 557 5535.
Ohjaaja haastattelee ilmoittautuneet puhelimitse, minkä jälkeen osallistuminen
ryhmään voidaan vahvistaa.

Toistuu joka 2 viikko