KRS INFO

karas-sana OY

avoimet työpaikat

hallitus

in english

Historia

tietosuoja ja keräyslupa

Säätiön perustiedot

Vaihde: 0207 681 610
krs@sana.fi

Postiosoite
Kansan Raamattuseuran Säätiö sr
PL 48
08101 LOHJA

Käyntiosoite
Vivamontie 2
08200 Lohja

Y-tunnus
0116585-1

Laskutusosoitteet

Tiedotteet ja uutiset

 

Sana-lehden päätoimittaja vaihtuu

Kansan Raamattuseuran julkaiseman Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki jättää tehtävänsä omasta aloitteestaan lokakuun alussa. Uuden päätoimittajan valintaan saakka vs. päätoimittajana toimii toimitussihteeri Sari Tikkanen.

– Yli seitsemän vuotta Sanassa ovat kuluneet kiitämällä. Seuraajani saa johdettavakseen ammattitaitoisen ja loistavasti yhteen hitsautuneen toimitustiimin sekä ihanan lukijakunnan, joka pitää paljon yhteyttä päätoimittajaan, Karhumäki kertoo.

– Tämä on ollut unelmatyö, jossa on saanut panna peliin kaikkensa, ja se on antanut rikkaita kokemuksia.

Sanassa on toteutettu Karhumäen aikana kaksi formaattiuudistusta. Vuoden 2021 alussa sanomalehtipaperille painettu viikkolehti muutettiin kahdesti kuussa ilmestyväksi kiiltäväpaperiseksi aikakauslehdeksi, mikä on saanut lukijoilta erittäin kiittävän palautteen.

– Median digitalisoituminen sekä paino- ja postikulujen nousu ovat koetelleet kaikkia kristillisiä lehtiä, mutta uskollisen lukijakunnan ansiosta Sana on pitänyt pintansa taloudellisesti kannattavana mediana. Sanan kivijalkana on merkityksellinen hengellinen sisältö, mutta mediatyö vaatii myös jatkuvaa ulkoasun, kerrontakeinojen ja juttukonseptien kehittämistä. Uusia lukijoita löydetään eniten sosiaalisen median kanavien kautta. 

Lukijapalautteen mukaan Sana koetaan tuoreesti ajassa eläväksi ja asultaan moderniksi lehdeksi. Sitä tilataan paljon myös lahjaksi. Parhaillaan on työn alla Sanan verkkosivujen ja -sisältöjen uudistaminen, jotta yhä useammat löytävät Sanan monipuolisesta juttupankista eväitä elämäänsä.

Sanaa on julkaistu vuodesta 1945 alkaen, ja edelleen sen tehtävänä on vahvistaa kristittyjä ja kutsua yhä uusia ihmisiä Jeesuksen tuntemiseen. Sanan vahvuutena ovat aina olleet ihmisten tarinat, joihin lukijat voivat samastua elämänsä eri vaiheissa.

– Meille ovat yhtä arvokkaita ”tavisten ja julkkisten” haastattelut. Olennaista on aito sisältö ja pohdinta, sillä me emme luo kristityistä kiiltokuvia.

Sana on myös ajankohtaislehti, joka reagoi syvällä ja toivoa tuovalla tavalla yhteiskunnan murroksiin ja kriiseihin. Lukijoiden rinnalla on viime vuosina kuljettu läpi koronan, ilmastohuolten ja nyt Ukrainan sodan.

Päätoimittajan työhön on kuulunut myös runsaasti seurakuntavierailuja sekä ohjelmavastuuta KRS:n omilla kesäjuhlilla, joita ovat Sanan Suvipäivät ja Heinäveden Kirkastusjuhlat.

– Juhlien kokemukset ja kohtaamiset jäävät mieleen kalliina muistoina ja elämän eväinä.

– Heli Karhumäen panos Sana-lehden kehittämisessä on ollut erittäin merkittävä. Hän on luotsannut muutoksen viikkolehdestä aikakauslehdeksi tiiminsä kanssa kokeneen journalistin ottein. Samalla lehden ydinsanoma on pysynyt kirkkaana, Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma toteaa.

– Helin lähtö on tietysti menetys lehdelle. Olemme todella kiitollisia hänelle näistä vuosista. Sana-lehdellä on pitkä historia ja suuri merkitys sen lukijoille. Näin uskomme olevan myös tulevaisuudessa.

Heli Karhumäki oli Sanan 16. päätoimittaja. Aiemmat ovat olleet järjestyksessä Lennart Pinomaa, Erkki Laitakari, Mauri Tiilikainen, Hannu Pietilä, Veli-Pekka Toiviainen, Tapani Ruokanen, Olli Valtonen, Martti Toivanen, Anita Koskimaa, Tapio Aaltonen, Harri Heino, Heikki Kotila, Sirkku Nyström, Hans Krause ja Hannu Nyman.

Sana-lehden kustantaja on Karas-Sana Oy.

 

MIkä KRS?

Kansan Raamattuseuran Säätiö sr (KRS) on luterilaisen kirkon piirissä toimiva valtakunnallinen evankelioimisjärjestö. Toimintamme kiteytyy sanoihin ”elämme armosta, kerromme Jeesuksesta”. Haluamme rohkaista ihmisiä uskomaan Jeesukseen Kristukseen omana Vapahtajanaan ja tuomaan toisiakin hänen yhteyteensä. Haluamme  myös palvella seurakuntia evankelioimistehtävän toteuttamisessa ja seurakuntalaisten varustamisessa.
Toiminnassamme on  tilaa taustaltaan ja kristilliseltä korostukseltaan erilaisille ihmisille. Kansan Raamattuseura haluaa toimia sillanrakentajana: rakentaa elämän siltaa Jumalan yhteyteen sekä kristittyjen keskinäistä yhteyttä yli yhteiskunta- ja kirkkokuntarajojen.
Kansan Raamattuseuran työn tekee mahdolliseksi suuri ystäväjoukko, joka tukee sitä rukouksin, taloudellisesti ja  vapaaehtoistyötä tekemällä. Kaksi kolmasosaa vuosituloista kertyy lähettäjätuesta, kolehdeista, keräyksistä ja lahjoituksista.

Kansan Raamattuseuran kustannusyhtiö Karas-Sana Oy kustantaa Suomen suurinta kristillistä aikakauslehteä Sanaa ja harjoittaa majoitus- ja ravitsemustoimintaa loma- ja kurssikeskuksissa.

Kansan Raamattuseura aloitti toimintansa vuonna 1945.

 

Toiminta

Kansan Raamattuseura tekee evankelioimis-, sielunhoito- ja diakoniatyötä sekä itsenäisenä  evankelioimisjärjestönä että yhdessä seurakuntien kanssa mm. seuraavilla työaloilla:

 • evankelioimistyö ja eri kohderyhmille suunnattu toiminta seurakuntien kanssa
 • seurakuntien työntekijöiden ja seurakuntalaisten kouluttaminen ja varustaminen evankelioimis- ja sielunhoitotyöhön Suomessa sekä maamme rajojen ulkopuolella
 • työ erityisesti aikuisväestön keskuudessa kaupungeissa, omaa toimintaa on Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Lahdessa.
 • nuoriso- ja opiskelijatyö valtakunnallisesti sekä erityisesti pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Jyväskylässä
 • aviopari- ja lapsityö seurakunnissa, kouluissa  ja omissa loma- ja kurssikeskuksissamme, työmuotoina mm. Samassa Veneessä -avioparileirit sekä  nukketeatterityö ja siihen tarvittavan materiaalin tuottaminen ja koulutus. Vivamon Lastenkylä tarjoaa kesäisin muistorikkaita hetkiä koko perheelle.
 • eri ikä- ja kohderyhmille suunnitellut hengelliset tilaisuudet, kurssit ja ohjelmat  loma- ja kurssikeskuksissamme. Ympäri vuoden toimivia ovat Vivamo Lohjalla ja Kairosmaja Pelkosenniemellä. Kesäkuukausina toimivat, Tervosalmi Tervossa ja Orisberg Isossakyrössä sekä Säynämö Heinävedellä. Lisäksi toimintaamme on Parikkalan Oronmyllyllä, jonka omistaa Oronmyllysäätiö.
 • Vivamon Raamattukylä tuottaa Raamattuun perustuvia näytelmiä jouluna, pääsiäisenä ja kesäkaudella.
 • Ikäihmisten parissa tehtävä työ seurakunnissa ja omissa loma- ja kurssikeskuksissamme, Vivamo-opistossa sekä SenioriFoorumit mm. Helsingissä,  Tampereella, Jyväskylässä ja Lahdessa.
 • turistityö Lapissa Saariselän Pyhän Paavalin kappelissa ja Pyhätunturin Revontulikappelissa.
 • kansainvälinen lähetys-, evankelioimis- ja kehitysyhteistyö kansainvälisen yhteistyöjärjestömme Agape Europen kanssa.  Tuemme työtä myös Intiassa Good News Prayerful Ministry ja Mother Theresa Welfare Society -järjestöjen kautta.
 • Pietarissa tehtävän katulapsityön tukeminen
 • Sana-lehden ja kristillisen kirjallisuuden julkaiseminen tytäryhtiö Karas-Sana Oy:n toimesta.