Toipuminen
Krito

Lehtinen Merja
Minulla on pitkä kokemus rukous- ja sielunhoitotyöstä seurakunnassa. Olen koulutukseltani terveydenhoitaja ja diakoniatyöntekijä. Opetan mielelläni erilaisista ihmisen elämään, kasvuun, kriiseihin ja elämän kipukohtiin liittyvistä teemoista. Tampereen kaupunkityön ohella koordinoin Krito-työtä ja koulutan sen ryhmänvetäjiä.

KRISTILLINEN TOIPUMISTYÖ, KRITO

Krito-työn ydin on vertaisryhmä, jossa voi kertoa omasta elämästään ja sen kipukohdista, kuunnella toisia ja rukoilla yhdessä. Kuulluksi tuleminen on arvokas ja hoitava kokemus. Krito-ryhmä toimii seurakunnan yhteydessä.

Krito-työ järjestää myös konferensseja ja tapahtumia, joissa käsitellään toipumisen teemoja asiantuntijoiden johdolla. Krito-ryhmiä on eri kirkkokuntien seurakunnissa eri puolilla maata.

Turvassa yhteydessä, koulutus- ja tukipäivä Krito-ryhmänohjaajille 19.3.2022 klo 11-15.30

Mukana mm. Merja Lehtinen, Ulla Saunaluoma, Mirja Sinkkonen ja Mika Lahtinen

Ohjelma sisältää luentoja ja työnohjausta. Tarvitset osallistumiseen tietokoneen, jossa on kamera, mikrofoni ja nettiyhteys. Lounastauko klo 12.30-13.30

Osallistumismaksu 30 euroa

Ilmoittaudu viimeistään ma 14.3 2022 , siirry verkkokauppaan tästä:
Lisätiedot: merja.lehtinen@sana.fi

Tulosta tapahtumajuliste tästä turvassa-yhteydessa-koulutus-ja-tukipaiva-krito-ohjaajille-2022.

Krito-ryhmä

Krito-ryhmä on sielunhoidollinen vertaisryhmä. Sen työvälineet ovat omasta elämästä kertominen, toisten kuunteleminen, kirjoittaminen ja rukous. Ryhmänvetäjä on samalla myös ryhmän jäsen.

Työskentelylle antavat turvaa säännöt, joissa painottuvat luottamuksellisuus ja se, että kullakin on mahdollisuus käyttää yhtä paljon aikaa oman tarinansa kertomiseen. Ryhmässä ei neuvota toisia eikä mestaroida toisten elämää.

Kuinka löydän Krito-ryhmän?

Krito-ryhmät toimivat seurakunnan yhteydessä. Ryhmästä kannattaa tiedustella omasta seurakunnasta, esimerkiksi diakoniatyöntekijältä.

Kouluttaudu ryhmänvetäjäksi

Kansan Raamattuseura järjestää yhdessä seurakuntien kanssa ryhmänohjaajakoulutuksia.
Seuraavat koulutukset löytyvät sivulta Krito-tapahtumia. Krito-ryhmän vetäminen on yksi mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä omassa seurakunnassa.

Koulutuksen sisältö:

Kristillinen toipumisryhmä sielunhoidon välineenä
Krito-ryhmän säännöt toipumisen tukena
Ryhmänohjaajan rooli ja tehtävät
Kristillinen toipumistyö osana seurakunnan sielunhoitotyötä
Työskentely Krito-ryhmässä: ryhmäharjoitus ja sen purku