Krito-työn ydin on vertaisryhmä, jossa voi kertoa omasta elämästään ja sen kipukohdista, kuunnella toisia ja rukoilla yhdessä. Kuulluksi tuleminen on arvokas ja hoitava kokemus. Krito-ryhmä toimii seurakunnan yhteydessä.
Krito-työ järjestää myös konferensseja ja tapahtumia, joissa käsitellään toipumisen teemoja asiantuntijoiden johdolla. Krito-ryhmiä on eri kirkkokuntien seurakunnissa eri puolilla maata.
Lupa olla minä -teemailtapäiviä ja -luentoja voi tilata tapahtumiin kuten naistenpäivään tai kaikille avoimeen sielunhoidolliseen tapahtumaan! Katso esite!
Haluaisitko perustaa Krito-ryhmän seurakuntaasi? Tutustu Krito-starttiin tästä linkistä!
Krito-ryhmien ohjaajakoulutus antaa hyvät työkalut ryhmänvetäjille! Tutustu koulutukseen tästä linkistä!
Puijon kirkolla ja seurakuntatalolla. Kouluttajana Merja Lehtinen. Koulutukseen kuuluu kahvit. Välillä käydään syömässä omakustanteisesti.
Krito-ryhmä on sielunhoidollinen vertaisryhmä. Sen työvälineet ovat omasta elämästä kertominen, toisten kuunteleminen, kirjoittaminen ja rukous. Ryhmänvetäjä on samalla myös ryhmän jäsen.
Työskentelylle antavat turvaa säännöt, joissa painottuvat luottamuksellisuus ja se, että kullakin on mahdollisuus käyttää yhtä paljon aikaa oman tarinansa kertomiseen. Ryhmässä ei neuvota toisia eikä mestaroida toisten elämää.
Krito-ryhmät toimivat seurakunnan yhteydessä. Ryhmästä kannattaa tiedustella omasta seurakunnasta, esimerkiksi diakoniatyöntekijältä.
Kansan Raamattuseura järjestää yhdessä seurakuntien kanssa ryhmänohjaajakoulutuksia.
Seuraavat koulutukset löytyvät sivulta Krito-tapahtumia. Krito-ryhmän vetäminen on yksi mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä omassa seurakunnassa.
Kristillinen toipumisryhmä sielunhoidon välineenä
Krito-ryhmän säännöt toipumisen tukena
Ryhmänohjaajan rooli ja tehtävät
Kristillinen toipumistyö osana seurakunnan sielunhoitotyötä
Työskentely Krito-ryhmässä: ryhmäharjoitus ja sen purku