Matkat

Valtakunnallisia Kansan Raamattuseuran Sanan Suvipäiviä vietetään yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa 16.-18.6.2023. Taulumäen kirkossa ja sen lähialueilla. Tapahtuman ajankohtaisena teemana on “Turvassa”. Olet lämpimästi tervetullut kesäjuhlille! Katso juhlien ohjelma tästä.

SENIORIFOORUMIN MATKAT 

RUSKARETKI KEMIÖN SAARELLE LA 30.9.2023

LÄHTÖ KLO 8 KIASMAN EDESTÄ, PALUU NOIN KLO 19
HINTA 125 €
ILMOITTAUTUMINEN 15.9.2023 MENNESSÄ

Ohjelma lyhyesti:
Paikallinen opas on mukana koko päivän. Aloitamme Cafe Adélessa pienellä välipalalla, tutustuminen samalla Sagalundiin. Jatkamme Omppujuhlille ja Amos Andersonin museoon. Ruokailemme Kasnäsissä.
Käymme Taalintehtaalla ja päätämme matkamme Kemiön keskiaikaiseen kirkkoon.

Kemiönsaari on saari Varsinais-Suomessa. Kemiönsaari on Varsinais-Suomen suurin saari, pinta-alaltaan 524 km.

Kemiönsaarella ensimmäisenä vastaan tuleva nähtävyys on saaren sisäosissa sijaitseva Sagalund, tunnelmallinen ulkomuseo, joka perustettiin jo vuonna 1900. Sitä sanotaan Suomen ensimmäiseksi maaseudulla sijaitsevaksi museoksi.

Sagalund koostuu talonpoikaistaloista, torpasta, vanhasta koulusta ja käräjätalosta, jotka on siirretty paikalle ympäri Kemiönsaarta. Ulkomuseon yhteydessä toimii viehättävä Cafe Adéle, joka henkii tunnelmaan sopivasti vanhaa aikaa sisustuksellaan.

Sagalundin perustaja, kansakoulunopettaja Nils Oskar Jansson oli erikoinen hahmo. Hän oli innostava mutta myös autoritäärinen opettaja – ja niin pihi, että hänen sanotaan kuolleen anemiaan silkkaa säästeliäisyyttään. Oppilaisiin kuului Kemiönsaaren kuuluisin asukas, tuleva pohatta ja mesenaatti Amos Anderson.

Kemiönsaaren paras nähtävyys on Amos Andersonin kesähuvila Söderlångvikin kartano, jossa pääsee kurkistamaan taiteita ja tieteitä tukeneen vuorineuvoksen värikkääseen elämään.

Kemiön henkinen keskus on Taalintehdas, joka sijaitsee kauniilla paikalla meren äärellä. Taalintehdas kuului jo Ruotsin suurvalta-ajan varhaisiin rautaruukkeihin. Täällä tehtiin rautaa yli 300 vuoden ajan vuodesta 1686 vuoteen asti 2012.

Sataman parhaalla paikalla on kalatehdas. Vasta toiseksi parhaalle on päässyt Kasnäsin kylpylähotelli.

Lähettyvillä Västanfjärdissä on hauska kirkkokaksikko. Västanfjärdin vanha kirkko on tunnelmallinen punainen puukirkko, ja melkein vieressä on graniitista rakennettu uusi kirkko, joka näyttää aivan velhon linnalta.

******

CABARET – KOUVOLAN TEATTERI  LA 14.10.2023 KLO 13 

LÄHTÖ KLO 8.30 KIASMAN EDESTÄ, PALUU KLO 17 

HINTA 126 € 

ILMOITTAUTUMINEN 14.09.2023 MENNESSÄ 

Ohjelmassa teatterin lisäksi yhteinen ruokailu. 

Willkommen, bienvenue, welcome! 
Syntisellä Kit Kat Klubilla Berliinissä kaikki on mahdollista. Rakkaus kukoistaa ja syntiset sisäänsä sulkevat seinät pitävät muun maailman murheet ulkopuolellaan. Kyseiselle klubille eksyy myös amerikkalainen kirjailija Clifford Bradshaw (Juha-Pekka Mikkola), joka kohtaa elämänjanoisen laulajan Sally Bowlesin (Terhi Suorlahti). Kukaan ei ajattele tulevaisuutta. Elämä eletään hetkessä – tässä ja nyt. 

Hauskanpidon aika on kuitenkin pian ohi, kun univormuiset hahmot marssivat lähemmäs ja lähemmäs. On tullut maksun aika. Arki muuttuu synkäksi, vihaiseksi ja pelokkaaksi. Voittaako rakkaus? Eurooppa on muuttumassa!  

 ******

ROTTIEN PYHIMYS- HÄMEENLINNAN TEATTERI TO 16.11.2023 klo 14 

LÄHTÖ KLO 10 KIASMAN EDESTÄ, PALUU KLO 17 

HINTA 129 € 

ILMOITTAUTUMINEN 16.10.2023 MENNESSÄ 

Ohjelmassa ruokailu Aulangolla ja kaupungin teatteriin esitys. 

Näytelmä Anneli Kannon vereväkielisestä romaanista, joka kertoo kiehtovasti Hattulan Pyhän Ristin kirkon kuvien synnystä ja maalaa keskiaikaiset ihmiset, väkevine tunteineen, silmiemme eteen. 

Hattulan pitäjässä uusi uljas kirkko on valmistunut ja se tarvitsee seinilleen maalaukset jumalan kunniaksi ja kirkkokansan opetukseksi. Työhön palkataan kaukaa Ruotsinmaalta kirkkomaalarimestarit Andreas Pictor, Mestari Martinus ja apupoikansa Vilppu. Maalarien saapuminen syrjäiseen pitäjään aiheuttaa hälyä kyläläisissä, sillä edustavathan he sivistystä, taiteilijuutta ja jumalaista mystisyyttä, jota harvoin on Hattulassa nähty. 

Työn edistyessä sattuu apupoika Vilpulle onnettomuus, joka pakottaa mestarit etsimään apuvoimia. Kun muita tarjokkaita ei ole, joutuvat he palkkaamaan avukseen tiilimestarin orvon Pelliinan. Hänen pestaamisensa herättää kuohuntaa, onhan hän nainen, syrjäläinen ja usean mielestä mieleltään epävakaa, mutta osoittautuu taitavaksi ja nopeaoppiseksi. Ja niin maalaminen pääsee vauhtiin intohimolla, vimmalla ja käänteillä, joita kukaan ei olisi voinut aavistaa. 

 ******

 OOPPERAMATKA TALLINAAN- TRUBADUURI 09.12-10.12.2023

LÄHTÖ  9.12.2023 klo 10.30, PALUU 10.12.2023 klo 18

HINTA avoin

ILMOITTAUTUMINEN 09.11.2023  MENNESSÄ 

Lisätiedot päivittyvät lähipäivinä.

 

******

IHMEELLINEN ILO, VIVAMON TEATTERI SU 17.12.2023 klo 13 

LÄHTÖ KLO 10 KIASMAN EDESTÄ, PALUU KLO 15 

HINTA  avoinna

ILMOITTAUTUMINEN 30.11.2023 MENNESSÄ 

Yhteinen ruokailu ennen näytelmää.

Vivamon Raamattukylä esittää Ihmeellinen Ilo-musiikkinäytelmän. 

Näytelmä on koskettava ja lämminhenkinen draama kaikenikäisille. Elävät tulet, lampaat, aasit ja pieni seimessä nukkuva vauva tuovat ensimmäisen joulun tapahtumat lähelle niin lasta kuin aikuistakin. Matkalla tavataan Maria ja Joosef, Sakarias ja Elisabet. Betlehemin basaarin äänekkäät myyjät, majatalon erilaiset asukkaat sekä paimenet kedolla. Itämaan tietäjät kohtaavat kuningas Herodeksen ja sotilaat. Enkelit tanssivat ja ilmoittavat Vapahtajan syntymästä. 

Vivamon kaunis maisema Lohjanjärven rantamilla on kuin luotu joulukertomuksen näyttämöksi. 

Kaiken yllä soi enkelien riemullinen laulu: Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto. 

 

 

 

 

.

Ryhmämatkakuva Jerusalemista.

ryhmämatka on turvallinen!

Ryhmämatkoillamme on aina vastuullinen matkanjärjestäjä ja noudatamme valmismatkalainsäädäntöä. Matkalla on mukana tehtäväänsä perehtyneet matkanjohtajat. Ulkomailla käytämme kokeneita paikallisoppaita ja luotettavia hotelleja.