Usko

NUORTEN AJATUKSIA USKOSTA

Uskon, luotan, turvaudun, nojaan, tarraudun, luulen, tiedän, suostun… Samaa asiaa voi niin monella tavoin sanoittaa. Millä sanalla sinä kuvailisit elämäsi tärkeintä suhdetta?

usko on

Usko on vallankumous ihmisessä. Se ei välttämättä tunnu aina miltään, mutta muuttaa kuitenkin huomaamatta hyvin radikaalisti jotakin – sisältä päin. Se on nähdyksi, rakastetuksi ja armahdetuksi tulemista. Vähitellen usko voi ehkä muuttua myös rakkaudeksi toisia ihmisiä kohtaan. Alan nähdä myös heidän arvonsa.

Usko on jotakin, mitä ihminen ei voi noin vain valita tai ottaa itselleen. Raamattu kuitenkin vakuuttaa, että Jumala antaa uskon lahjaksi sitä pyytävälle ja kaipaavalle. Kyse ei ole kelvollisuudesta, vaan tarvitsemisesta. Jeesus tulee sen luokse, joka tarvitsee häntä. Usko syntyy kohtaamisesta hänen kanssaan. Se on sekä astumista uuteen että palaamista kotiin, josta jokainen ihminen on alunperin lähtöisin.

Usko on kuin hengittämistä. Se on syli ja elämän ydinsuhde. Se on turvassa olemista ja kannetuksi tulemista myös kuoleman rajan yli ikuiseen elämään. Mitään todella pahaa ei voi tapahtua sille, joka on Jumalan oma. Usko ei ole tae helposta elämästä tai hyvästä fiiliksestä. Elämän salaisuus on syvempi. Myös uskovan ihmisen elämä on toisinaan käsittämätöntä ja kauheaa. Ei ole kuitenkaan olemassa mitään, missä rakastava Jumala ei olisi läsnä tai mitä hän ei olisi jo voittanut kuollessaan kerran ristillä. Hänen rakkautensa ympäröi elämääni sen alusta loppuun asti. Ja vie lopulta Taivaan kotiin!

MITÄ USKO ANTAA

Mitä usko antaa? Onko se vain humpuukijuttu?

Turvallisuuden tunnetta. Jonkun, joka kuuntelee ja neuvoo. Usko antaa voimaa pinnistellä inhottavissakin asioissa.

Kaikkea ihan mielettömän paljon. Jumala on luvannut antaa yltäkylläisen elämän.

Usko antaa elämänohjeita ja turvallisuuden tunnetta.

Ihanan erilaisen tavan katsoa maailmaa. Lohdutusta ja turvaa. Yhteyden upeisiin ihmisiin. Vaikka mitä!

ennen kaikkea iloa, turvaa, sen jonkin elämälle…

UMITÄ USKO ANTAA

Usko antaa voimia ja toivoa. Usko antaa

tunteen siitä, että on elämä on jonkin

käsittämättömän suuren ja voimakkaan

käsissä, ja siihen voi luottaa aina.

Usko antaa paljon. Pelastusvarmuuden. Iloa, mielihyvää, välillä myös niitä ikäviä asioita, ei pelkkää leijuskelua ja halleluja -lauluja. Hienoa on myös kokea sitä uskovien yhteyttä!

Usko antaa pohjan ja tarkotuksen elämälle. Mitään, mitä usko antaa, ei saa mistään muualta. Käytännössä usko antaa kaiken minkä tarvitsee; kyllähän Isukki omistaan huolen pitää!

Onko järkeä uskoa

Järjetön juttu? Vai onko?

Elämä on epävarmaa leijumista, jos ei ole yhtä suurta, johon voi turvautua. Se on ehkä uskomisen idea, ettei siinä ole mitään järkeä =). Se ylittää järjen. Ei kaikkea tarvitse ajatella järjen kanssa laskelmoiden.

Usko tuo turvallisuuden tunnetta ja myös lohdutusta suruihin. Lisäksi uskoon liittyy niin paljon hyviä asioita ja ohjeita elämää varten, että niistä saa hyviä päämääriä itselleen.

Koska se antaa elämälle merkityksen ja tekee elämän rikkaaksi ja ihmeelliseksi. Ja sitten pääsee taivaaseen bilettämään Jeesuksen ja ystävien kanssa =D.

Koska se antaa turvan elämässä.

onko järkeä uskoa?

Koska usko on kova juttu ja Jumalan avulla on helpompi jatkaa huomiseen päivään:) ja se antaa itselle henkisesti paljon.. Mitä me sitten tehtäisiin täällä jos Jumalaa ei olisi?! eläisimme tylsinä tuppeina.

uskossa on järkeä, koska se turvaa koko elämän.

Onko siinä? ON! Usko tuo elämään sen mielekkyyden ja varmuuden siitä, että pelastuu. Usko itsessään on ihmismielelle käsittämätöntä, mutta sehän onkin Jumalan lahja meille, suuri lahja! Ehkäpä uskon järkeä ei voi mitata ihmisymmärryksellä ja ihmisen käsittämiskyvyllä.

Yleensä, kun kaikki muu pettää alta, usko on ainoa josta löytyy jotain järkeä. Mitä se järki sitten on, en tiedä. Ehkä se on tieto siitä, että vaikka mikään muu ei kestäisi niin Jumala kestää aina.

Uskoisinko?

 

Miten Jumalan voi löytää?

Nuoret vastasivat:

Toisista uskovista, raamatusta, etenkin lastenraamatusta 😀 blondimpikin tajuaa 😀 ja siitä halusta että haluaa löytää Jumalan!

Jumalan voi löytää etsimällä tai yllättäen. hän voi tulla avuksi vaikeassa elämäntilanteessa tai hänet voi löytää onnellisuudesta.

No jos ihmisellä itsellään on kaipuu Jumalan luo niin  yksinkertaisin tapa on rukous. Mutta useinhan se on niin, että Jumala itse kutsuu ihmistä lähelleen. Hän jollain ihmeellisellä tavallaan herättää sen kaipuun, sen tarpeen turvautua sellaiseen, jota järjellä ei voi käsittää. Joku kokee löytäessään Jumalan suuria tunteita, toinen taas ei.

Riparilta, seurakunnasta, oikeastaan mistä vaan. Mielestäni kun pointti ei ole siinä, että löytää Jumalan, vaan siinä että Jumla kutsuu, tavallaan siis “löytää” meidät.

Jos on avoin ottamaan Jumalan vastaan, Hänet voi löytää etsimättäkin. Raamattua lukemalla ja opetuksia kuuntelemalla saa sitten varmuutta ja lisätietoa =)

Jumalan voi löytää rukoilemalla ja Raamattua lukemalla.

Jumala ite tekee aloitteen. Uskovien ystävien kautta tai itse sitä pyytämällä. Se voi tapahtuma pikkuhiljaa tai yhdellä rysäyksellä.

Jumalan voi löytää Raamatusta, riparilta… oikeestaan mistä vaan.