Rohkeusretiisi

Tietoa esityksestä

Nukketeatteri Sananjalan uuden nukkenäytelmän aihe nousee kirkon Polku-toimintamallin rohkeusteemasta. Rohkeusretiisi kertoo kuinka olla rohkeasti minä ja reilu kaveri muille. Näytelmän Siiri aloittaa uudessa koulussa ja se jännittää. Toisia lapsia kohdatessa meinaa pelko viedä väkisin voiton ja sanatkin katoavat suusta. Siirin erikoinen ja vähän salainenkin Tirri-ystävä saapuu paikalle jakamaan Siirin oloja ja tuntemuksia. Tirri esittelee Siirille kummallista sisuksissa kasvavaa pelkokasvia sekä rohkeusretiisiä. Esityksessä pohditaan Kultaisen säännön pohjalta sitä, miten voisimme elää täällä niin, että kaikilla olisi mahdollisimman hyvä olla. 

  • Esiintyjät: Minna Sairo ja Mikko Piiroinen
  • Näytelmän käsikirjoitus: Minna Sairo
  • Ohjaus: Merja Luukkonen
  • Nuket ja lavasteet: Minna Sairo, Mikko Piiroinen ja Merja Luukkonen
  • Äänirooleissa: Matias Nyman, Johanna Haavisto ja Pihla Hentunen
  • Musiikin sävellys: Minna Sairo
  • Laulutekstit: Minna Sairo ja Mikko Piiroinen
  • Musiikin sovitus ja äänimaailma: Jussi Pyysalo

Kesto on noin 35 min. Esitys on suunnattu erityisesti alakoululaisille, mutta toimii kaikenikäisille katsojille. Nukkenäytelmä sopii kaikille uskontokunnasta tai maailmankatsomuksesta riippumatta. Esitys tukee koulujen tunnetaitokasvatusta.

Näytelmän teemojen parissa voi halutessaan jatkaa työskentelyä jaettavien tehtävien avulla. Sananjalan kotisivuille on työn alla myös lisämateriaalia esitykseen liittyen. Tulossa on aiheen käsittelyyn vinkkejä aikuisille, tulostettavia tehtäviä sekä esityksen laulujen musiikkivideot.

 

Opettajien palautteita esityksestä:

”Vaikuttava esitys! Nukkejen ilmeet, liikkeet ja eleet vangitsivat katsomaan.”

”Vikas luokkani seurasi esityksen hiiskumatta alusta loppuun. Haluavat jatkaa tehtävillä heti välkän jälkeen. Tehtiin sitten rohkeus-juttuja koko päivä.”

”Annoitte elämystä kaikille aisteille ja mietittävää. Kiitos”

”Välkän riidan selvittelyssä yksi lapsista muisti esityksestä kultaisen säännön. Että pitäisi tehdä toiselle niin kuin itselle haluaisi.”

”Tärkeä teema tässä ajassa niin lapsille kuin aikuisillekin. Pelkoja ja rohkeutta jäädään käsittelemään jatkossakin.”

”Taitava toteutus ja kivat laulut. Tällä esityksellä voitte mennä mihin vaan!”

Hinnasto ja keikat

 

Tilaustiedustelu