Lea Kujanpää

Ihme juttu tuo rukous. Jos saisin puhua ainoastaan yhdestä asiasta, se olisi rukouksen voima. Siihen kun ei tarvita yrittämistä eikä erinomaisuutta, vaan pelkästään avoimena olemista Jeesuksen edessä. Tästä aiheesta kirjoitin kirjan Rukouksen matkassa, joka löytyy täältä.

Innostun aina, kun saan uusia näkökulmia tuttuihin raamatunkohtiin, ja voin jakaa niitä muille. Ihmettelen yhä uudelleen sitä, miten elävästi Raamattu puhuu. Opetan mielelläni myös siitä, mitä voimme tehdä, jos kohtaamme outoja ja pelottavia asioita.

Olen pappi, viestinnän asiantuntija ja diplomihuilisti. Työskentelin seurakuntapastorina ensin Helsingissä ja sitten Nurmijärvellä, josta siirryin Kansan Raamattuseuraan kouluttajaksi. Erityisesti tykkään opettaa esimerkiksi seuraavista aiheista:

  • Onko rukouksellani mitään merkitystä?
  • Miten rukouselämän solmut saisi auki?
  • Miten pääsisin syvemmälle rukoukseen?
  • Miten saisin pelon tilalle rohkeutta?
  • Ilosanoma huonoille rukoilijoille

Myös saarnat ja liturgia ovat minulle rakkaita. Joskus tekeydyn valekanttoriksi ja säestän, kun tarve vaatii. Teen virsisovituksia ja toisinaan sävellän omia lauluja. Psalmilaulun myötä musiikista on tullut minulle entistä enemmän hiljaista rukousta.

Katso Lean haastattelu Tuiki taivaallista -ohjelmassa: