1950-60-luku
Uuden isäntäväen myötä elämä vilkastui. Alkoivat rippikoululeirit, joiden oppilaat majoittuivat aluksi vanhoissa raitiovaunuissa. Syntyi monenlaista tavoittavaa toimintaa ja senioriväelle tarkoitettu Vivamo-opisto.
Myös miesten ääni vahvistui, vaikka Vivamon ensimmäinen johtajatar olikin nainen, Suomen lähetysseuran Ambomaan lähetti Linda Helenius. Vivamossa 1950-1960-luvuilla vaikuttaneita miehiä olivat Mauri Tiilikaisen ohella mm. Erkki Leminen, William Uotinen, Niilo Tuomenoksa ja Kalevi Lehtinen.
Mauri Tiilikainen oli syvästi sitoutunut kirkkoomme ja sen seurakuntiin: ”Kansan Raamattuseuran työntekijät eivät liiku seurakuntia haukkumassa. Siitä minä pidän kiinni. Muut tehkööt sitä, me emme”, hän jyrähti.
Vivamo tänään
Vivamo on historiansa aikana siirretty uusille vastuunkantajille, jotta he pitäisivät siitä huolta ”uskonsa mukaan”. Pitkät ja monisäikeiset juuret velvoittavat, mutta eivät kahlitse. Päinvastoin.
Jokaisen sukupolven on kysyttävä uudelleen kutsumustaan. Miten tämän ajan yhteisö voi tukea ja täydentää seurakuntien työtä ja toivottaa tervetulleeksi ne, joilla ei ole hengellistä taustaa? Miten se voi tarjota turvallisen ja kunnioittavan tilan eri tavoin ajatteleville?
Vuonna 2005 perustettiin Vivamon Raamattukylä, Raamatun kertomusten esittämiseen erikoistunut teatteriyhteisön. Esitykset tapahtuvat ulkoilmassa, avarilla pelloilla, niemessä ja järven rannalla. Kylässä on käynyt kymmeniä tuhansia ihmisiä. Asiakkaina on seurakuntien ryhmiä eri puolilta Suomea, kouluja päiväkoteja ja monia erityisryhmiä. Raamattukylä toimii kummiverkoston tuella ja noin 300 eri-ikäisen vapaaehtoisen voimin.
Vuonna 2012 toimintansa aloitti Vivamon Lastenkylä, joka tukee kotien kristillistä kasvatusta sekä tarjoaa puitteet ympäristökasvatukselle, lastenkulttuurille ja vuorovaikutukselle eri sukupolvien välillä. Toiveena on, että se voisi palvella myös syrjäytyneitä ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja perheitä. Vivamon Lastenkylän oma kirkko siunattiin käyttöön kesällä 2015.
Vuonna 1958 rakennetun Leirikartanon oven yläpuolelle on naulattu jälkipolville perinnöksi suurin kirjaimin viesti: ”Te ette ole vieraita”. Se kertoo yhteydestä Kristuksessa, jokaisella on paikka.
Vuonna 2021 Vivamo täytti 105 vuotta.