Ale!

Solmu parisuhteessa -työskentely

20,00 

Kuvaus

Solmuja parisuhteessa -neuvonta tarjoaa kriisin selvittämiseen prosessin, joka etenee vaiheittain menneisyydestä kohti tulevaisuutta. Matkan aikana katsotaan parisuhteen solmua useista näkökulmista ja muodostetaan kokonaisymmärrys tilanteesta. Kriisin keskellä rakenne tuo selkeyttä omien kokemusten, tunteiden ja ajatusten jäsentämiseen.

Työskentelyyn kuuluu Solmu parisuhteessa -kirjasen lukeminen ja tehtäviä. Tehtävien tarkoitus on vahvistaa oppimista ja uusien taitojen ja oivallusten käyttöön ottamista omassa arjessa. Samalla tapaamisissa jää enemmän aikaa keskusteluun. Kotitehtävät muistuttavat siitä, että kumpikin puoliso on vastuussa prosessin etenemisestä. Solmun aukaiseminen ei onnistu, mikäli muutoksia ei tehdä arkielämässä.

Solmuohjaaja auttaa työskentelyä etenemään johdonmukaisesti ja o ulkopuolinen peili pariskunnan tilanteesta. Tarvittaessa hän toimii ”tulkkina” kumppaneiden välillä. Solmuohjaajana toimii KRS:n avioparityön koordinaattori Tuula Tynjä. Tuula on saanut Solmu parisuhteessa -neuvojakoulutuksen Parisuhdekeskus Katajassa.

Tapaamiset toteutetaan joko Helsingissä tai etäyhteyksin. Tapaamisen kesto on 1,5-2 tuntia/kerta.

Tapaamiset

  1. Solmu parisuhteessa. Työskentelyn aloitus ja solmun määrittely
  2. Miten tähän on tultu? Yhteisen taipaleen tarkastelu
  3. Miltä tuntuu? Omien ja kumppanin tunteiden tunnistaminen
  4. Seksuaalisuus solmussa? Kehon viestien kuunteleminen
  5. Missä ollaan nyt? Solmutilanteen jäsentäminen
  6. Mitä tahdon? Toiveet, unelmat ja päämäärät
  7. Miten toimitaan? Sanoista tekoihin
  8. Mitä eväitä saatiin? Yhteenveto ja palaute